Evde Beslenebilecek Hayvanlar

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır. Bunun elbette birçok getirisi vardır. Araştırmalarda sosyal yaşamın insan üzerine etkileri oldukça fazladır. Sosyal ve tolumla iç içe yaşayan insanların, sosyal yaşamdan uzak ve kendi kendine zaman geçiren insanlardan daha mutlu olduğu gözlemlenmiştir.

İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır. Bunun elbette birçok getirisi vardır. Araştırmalarda sosyal yaşamın insan üzerine etkileri oldukça fazladır. Sosyal ve tolumla iç içe yaşayan insanların, sosyal yaşamdan uzak ve kendi kendine zaman geçiren insanlardan daha mutlu olduğu gözlemlenmiştir. Bunun elbette birçok nedeni bulunmaktadır. İnsan evrimsel süreçte bile sosyal bir varlık olma yolunu izlemiş ve iç içe belirli gruplar halinde yaşamıştır. Sosyal yaşamın olumlu etkilerinin yanında elbette olumsuz etkileri vardır. Genellikle insanlardan uzak yaşamı tercih eden insanlar günümüzde hayvanlara ve hayvan beslemeye yönelmiş onları kendilerine dost edinmişleridir.
Hayvanları elbette hepimiz çok severiz ve onlarla birlikte bir yaşam sürmek bize mutluluk verebilir. Ancak bazı hayvan türleri insanlar üzerinde alerjik reaksiyon ortaya çıkarabilir. Öncelikle bunun bilincinde olmak gerekir. Ruhumuzu dinlendirmek, kendimize bir dost edinmek için çıktığımız bu yolda sağlığımızdan da olmak istemeyiz. Şimdi sizlere evlerinizde besleyebileceğiniz birkaç evcil hayvandan bahsedelim.
Evde Köpek Beslemek
Elbette evcil hayvan denilince akla ilk gelen ve sadık yönleriyle bilinen köpekler eğer uygun bir ortam sağlanırsa insanlar ile sosyal ve uyumlu bir şekilde yaşayabilir. Köpekler dost canlısı ve sadık canlılardır. Sahibinin rahatsızlığında hatta ölümünde bile onlara özlem ve hasret duymaktadırlar. Köpeklerin ev ortamında bakımı sağlanabilir ancak uygun ortamlar sağlandığı sürece evlerde bakılabilirler. Evde köpek beslemenin nasıl bir sorumluluk getirdiği köpek sahiplenen ve bakımını yerine getirecek kişinin bilmesi gerekenler ona rahat ve sağlıklı bir ortam sağlanması için önemlidir.

Evde Kedi Beslemek
Evde kedi beslemek, insanda birçok pozitif etkiye neden olur. Her ne kadar toplumumuzda kedilerin nankör olduğu düşünülse de aslında durum hiç de öyle değildir. Kediler özgürlüğüne düşkün hayvanlardır. Bu nedenle insanlarda nankör olarak nitelendirilir. Onları çok sıkmaz ve gereken ortamı sağlar isek elbette kediler çok mutlu olacaktır.
Evde Kuş Beslemek
Birçok türü ve çeşidi bulunan kuşlar genellikle sıcak ve hava akımının olmadığı ortamlarda rahat ve uzun bir ömür yaşayabilirler. Kuşların evde bakılması oldukça kolay olduğu gibi uygun şartlar ve bakımlar halinde üretimleri de mümkündür. Muhabbet kuşları evde beslenecek kuş türleri kategorisinde birinci sıradadır. Bunun nedeni konuşulanları taklit etme yeteneği ve renklerinin göz alıcı olmasıdır. Mavi, beyaz, sarı, yeşil gibi renkleri vardır. Ayrıca bu renklerin kombinleri de mevcuttur.

Evde Balık Beslemek
Evde balık beslemek ayrı bir keyif ve huzur kaynağıdır. Diğer evde beslenen hayvanlar kadar sosyal olduklarını söylememiz mümkün değildir. Ancak uygun şartlar halinde akvaryum ortamında insanların ruhunu dinlendirici etkiye sahiptir. Huzur vermeleri ve yüzgeçlerinin renklerinin göz alıcı olması insanları bambaşka hayallere götürür. Bir akvaryumu izlerken uykuya dalmak bile mümkündür. Balığın yaptığı hareketle ve erkek balıkların dişi balıklara yapmış olduğu kurlar insanı cezp etmektedir. Balık türlerinde en popüler olan elbette herkesin bileceği üzere Japon balıklarıdır. Gerek dayanıklılıkları gerek de vücut ve yüzgeç renkleri bu balıkların en çok tercih edilme nedenlerindendir.
Evde Tavşan Beslemek
Bu sevimli canlılar insanlar için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Toplumumuzda uğursuzluğu simgeleyen tavşanlar aslında hurafelerin odak noktası haline gelmiştir. Tavşanlar sevimli ve pofuduk canlılardır. Ancak tavşanlar kemirgen canlılardan oldukları için evde serbest dolaşmaları halinde birçok sorun yaratmaktadır. Örnek verecek olursak çok sevdiğiniz koltuk veya halılarınızı kemirip zarar vermeleri olağandır.

Evde Kaplumbağa Beslemek
Sert kabuksu yapıları ve kolay bakımları nedeniyle kaplumbağalar en çok tercih edilen hayvanlar arasındadır. Kaplumbağalar küçük bir ortamda bile yaşamını sürdürebilirler. Ancak bilmenizde fayda olacak birkaç bilgi vermemiz doğru olacaktır. Petshoplardan alınacak bir kaplumbağayı eve getirip beslemeye başladığınızda bir sıkıntı olmayacaktır. Ancak kaplumbağalar bazı hayvanlar da olduğu gibi kış uykusuna yatarlar. Bu kaplumbağanızın öldüğüne bir işaret değildir.
Evde Hamster Beslemek
Hamsterler evde beslenmesi ve bakımının yapılması en zevkli canlılardandır. Bu hayvanlar kemirgen oldukları için aynı tavşanlarda olduğu gibi halı, yumuşak kılıf, koltuk kılıfları gibi birçok şeyi kemirme eğilimindedirler. Bu nedenle alacağınız hayvan türünü seçerken ve hamster almayı düşünürken bu olumsuz durumu hesaba katmanız önerilir.

Kaynak:haberay.com.tr

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four + 18 =

Yeniler

Köşe Yazıları