Hayvan dostu oteller artıyor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Pandemide uzun süre evlerinde evcil hayvanlarıyla zaman geçirenler tatillerinde de, dostlarından ayrılmak istemiyor. Bu durum, hayvan dostu otel uygulamalarıyla öne çıkan turizm işletmeleri ve konaklama tesislerinin sayısının da artmasına yol açtı.

Özellikle son yıllarda yeni düzenlemelerle birlikte turizm işletmecileri ve konaklama tesisleri, evcil hayvan sahiplerine sevimli dostlarıyla birlikte konaklama imkanı sunuyor. Pandemi sürecinde uzun süre evlerinde patili dostlarıyla zaman geçiren insanlar tatillerinde de bu dostlarından ayrılmak istemiyor. Bu nedenle Türkiye’de turizm işletmeleri ve konaklama tesisleri de patili dostları düşünerek ‘hayvan dostu otel’ sayısını artırmaya devam ediyor.

Bir tarafta evlerinde hayvan besleyenlerin sayısı artarken, diğer yandan da sokağa, doğaya bırakılan hayvan sayısı da artıyor. Belediyeler ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşları da sokak hayvanları için çeşitli projeler geliştirip hayvanların daha sağlıklı ortamlarda yaşamaları için çaba harcıyor. Bazı hayvan severler de mahalle aralarında, sokaklarda ve caddelerde kedi ve köpekleri beslemeye, koruyup kollamaya çalışıyor.

Hayvan Hakları Yasası ele alınıp görüşülecek

Türkiye’de hayvan hakları yılladır tartışılırken, önümüzdeki süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Hayvan Hakları Yasası ele alınıp görüşülecek. Ülkemizde bu tartışmalar sürerken bir taraftan turizm sektörü, hayvan severlerin taleplerini de karşılamaya çalışıyor. Birçok konaklama tesisi de yerli ve yabancı hayvan sever misafirlerini düşünerek otellerini ‘hayvan dostu otel’ olarak tanıtmaya çalışıyor.
Kaynak :dunya.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × three =

Yeniler

Köşe Yazıları