Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Akredite Oldu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Kafkas Üniversitesi’nin en köklü kurucu fakültesi ve bu yıl 40. yılını kutlayacak olan Veteriner Fakültesi; Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK) tarafından akredite edildi.

Veteriner Fakültesinin akreditasyonu Dekanlığın koordinasyonunda; Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü, Fakülte Öğretim Üyeleri, Fakülte idari personeli ve öğrencilerinin özverili çalışması sonucunda gerçekleşti.

Akreditasyon sürecini hızlandırılmasında 65. Türkiye Hükûmeti’nde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Ahmet ARSLAN ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus KILIÇ’ın büyük etkisi olduğu bildirildi. Yeni hayvan hastanesi ve nekropsi ünitesine kaynak aktarımında önemli katkıları oldu.

Veteriner Fakültesinin kısa ve orta vadedeki hedefleri arasında; Haziran 2023’de Yeni Hayvan Hastanesi ve Nekropsi Ünitesinin açılışını gerçekleştirmek var. Türkiye’deki Veteriner Hekimlere Veteriner hekimliği Uzmanlık Eğitim (VUS) vermek ve The European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE) kapsamında uluslararası akredite olmaksa yeni hedefleri.

Kaynak: Gazete Kars

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + eighteen =

Yeniler

Köşe Yazıları