Kakadu Papağanı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Kakadu papağanı, Avustralya ve Pasifik adaların güney bölgesine uzanan alanlarında yaşam belirtisi verdiği görülmektedir. Kendi türleri arasında toplamda 17 farklı cinse ev sahipliği yaparlar. En bilinen türleri ise Sultan Papağanı olarak adlandırılır.

Farklı karakteristik özelliklere ve eğlenceli yapıya sahiptir. Cana yakın tavırları ise sahiplenen kişilerin dikkat çektiği noktası olmaktadır. Ayrıca her kakadu türü kendine has şımarık hareket eğilimine yatkındır. Böylece papağan kısa eğitimler sonucunda kafes ortamından ayrılabilir.

Özellikleri

Birçok karakter özelliklerine bürünebilir yetenekleri vardır. Eğlenceli tavırları dışında, numara ve taklit etme gibi durumlarına yatkın yönleri ise onları yansıtmaktadır. Eğitim ile 15-20 kelimeyi net öğrenebilirler. Ancak bu bakımına ve gösterilen ilgisine göre değişiklik sağlayabilir. Sıklıkla tek renk oldukları gözlemlenir. Ancak birden farklı renklere sahip türleri de mevcuttur.

Tüy yapısı yumuşak ve dayanıklıdır. Böylece bakım süreçleri daha kolay sonuçları ortaya çıkarır. Yaklaşık 25 ila 50 yıl arasında yaşamlarını sürdürebilirler. Tabi bu sürecin kısalması ile tamamen bakımına göre değişiklik göstermektedir. Sürekli sahip değiştirmeyi ve yeni kişilere alışmayı pek sevmez. Ancak alıştığı ve sevdiği kişiyi unutması mümkün değildir.

Kuşunuzu her gün aynı saatte beslerseniz, ihtiyaçlarını düzenli olarak karşılayacağınız konusunda size güvenmeyi öğrenecektir.

Kaynak: evcilblog.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + twelve =

Yeniler

Köşe Yazıları