KONFORLU AYNI ZAMANDA YILLARCA KULLANILABİLECEK ZAMANSIZ PARÇALAR ÜRETİYORUZ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

1.Merhaba Yasemin Hanım, öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1975 yılında Almanya’da dünyaya geldim. Üniversite eğitimimi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladıktan sonra çeşitli sektör ve firmalarda iş deneyimlerim oldu.

2.BCBC Tekstil iç ve Dış Tic. Şirketiniz ne zaman kuruldu? Köpek koleksiyon üretimine ne zaman ve nasıl başladınız, kuruluş ve gelişiminden bahseder misiniz?

Şirketimiz 2016 yılında kuruldu. Çocukluğumdan beri evcil hayvan sevgim ve modaya karşı ilgim her zaman vardı, fakat bunu bir iş fikrine dönüştürmek, 2012 yılında hayatımıza giren Yorkshire Terrier cinsi dünyalar güzeli kızım “Coco” sayesinde oldu.

O yıllarda ülkemizde pet moda sektörü bu kadar gelişmemişti. Kaliteli ve rahat köpek kıyafeti bulmak oldukça zor olduğundan, yurtdışı seyahatlerimizde ilk olarak pet store arayışına girerdik. Bu sayede güzel kızımın çok şık bir gardrobu oluştu. Bir süre sonrasında ufak bir atölyede Coco için kıyafetler diktirmeye başladım. Sonucunda arkadaşlarımdan ve çevremden çok güzel yorumlar ve ardından da talepler gelmeye başlayınca neden olmasın dedim ve 2016 yılında köpeğimin isminden esinlenerek “BonChicBonCoco” BCBC markasını hayata geçirdim.

3.Neler üretiyorsunuz, başka bir markanız varmı?

BCBC özellikle ufak ve orta ırk köpekler için tasarlanmış bir moda markası olarak kuruldu. Rahatlığı, emniyeti ve kullanım kolaylığını ön planda tutarak şık, konforlu aynı zamanda yıllarca kullanılabilecek zamansız parçalar üretiyoruz.

Sektördeki diğer firmalardan farklı olarak çok geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Deri Koleksiyonumuzdan, Kot Koleksiyonumuza, Kışlık ve yazlık kategorideki ürünlerimizden, seyahat çantalarına, el yapımı oyuncak ve aksesuarlar ile her geçen gün yeni ürünler ile büyümeye devam ediyoruz.

Başka bir marka konusu şöyle;

Şu an başka bir markamız yok, ama çok yakında yeni sürprizlerimiz olacak????

4.Peki bir köpeğin kıyafete ihtiyacı var mı / neden kıyafete ihtiyacı olsun?

Bu soru gerçekten çok önemli, çünkü bir noktadan BCBC’nin neden özellikle küçük ve orta ırk köpeklere kıyafet ürettiği konusuna da değiniyor. Köpeğin kıyafet giymeye ihtiyacı olup olmadığı konusu, köpeğin bireysel ihtiyaçlarına, yaşam tarzına ve hava koşullarına bağlı olarak değişebilir. Büyük ırk köpekler genleriyle en az oynanmış köpekler olması sebebiyle, mevcut kürkleri onları hem sıcağa hem de soğuğa karşı yeterince koruyabiliyor. Fakat küçük ırkların varlığında insanın da parmağı olduğu için onlar biyolojik anlamda büyük ırklar kadar şanslı olamayabiliyor, yani kısacası daha hassaslar ve korunmaya ihtiyaçları var.

Özellikle küçük ırkları ve kısa tüylü köpekleri kış aylarında soğuktan korunmak amaçlı mont ve kazak giydirmek bir ihtiyaç olabiliyor. Bu sayede onları sıcak tutabilir ve soğuk algınlığına ya da hipotermiye karşı koruyabilirsiniz. Yine yaz aylarında bazı köpekler kalın tüyleri nedeniyle sıcak havalardan aşırı etkilenebiliyorlar, bu durumda da köpeğinizi serin tutmak için hafif ve nefes alan kıyafetler kullanmak gerekebiliyor.

Tabii bir de işin moda ve tarz kısmı var???? Bazı köpek sahipleri, köpeklerini giydirmeyi moda ve eğlence amaçlı da tercih edebiliyor. Ancak burada önemli olan, köpeğin rahatlığını ve hareket kabiliyetini sağlamaktır. Biz de tam olarak bu sebepten onlar için sağlık, güvenlik ve konforlarını göz önünde bulundurarak kıyafetler üretiyoruz; bunu yaparken de biraz güncel modayı da takip etmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

5.Hem Köpeğinizin ismi hem de Şıklığı bir arada markanızın içine dahil etmişsiniz. Şıklık sizin için ne demek?

Şıklığı tek olarak düşünmemek lazım. Koleksiyonlarımızda şıklık, kalite ve konforu bir arada bulabilirsiniz.

Şıklık; göze güzel görünendir, zariftir.

Özellikle biz kadınlar şık olmayı, güncel modayı takip etmeyi ve taşımayı çok seviyoruz. Ben bunu köpeklerimiz için de gerçekleştirmek istedim. Yani bir kadın kendi giyebilecekleri içerisinden bir tercih yaparken yanından ayırmadığı köpeği için de bir tercih yapabilsin istedim.

 

6.Güzellik gerçekten sizin için önemli bir şey mi?

Sonuçta hayatımızı paylaştığımız can dostlarımız için bir kreasyon yaratıyoruz, nasıl sahipleri şık ve güzel olmak isterlerse, kendi köpeklerini de aynı şıklıkta görmek isteyebilirler.

Tasarım, detay, renkler ve konfor değerlidir; hatta hayatı güzelleştiren en temel şeylerdendir bence. Bu güzelliğe niye köpeklerimizi de dahil etmeyelim ki…

7.Kariyerinize bu sektörde başladığınızda, bu kadar parlak ve sevilen bir marka yaratabileceğinizi düşünmüş müydünüz?

Ben her zaman büyük bir hayalperesttim, ama buna rağmen ilk başladığım yıllarda, hayal kurmak benim için çok zordu. Tekstil konusunda bir bilgim ve geçmişim olmamasına rağmen, bu işe başladım ve en iyisini yapmanın hayalini kurdum.

2016 yılında, benim için çok önemli olan, ilk koleksiyonumu yaptım ve oldukça iyi ve farklı olduğumu hissettiğim bir yıl oldu.  Birçok köpek sahibi ürünlerimi görüp benimle temasa geçti ve köpekleri için kıyafetler sipariş verdi, bu benim ne kadar doğru bir çizgiyi takip ettiğimi kanıtladı. Hep kaliteyi ve konforu ön plana koydum ve ürünlerimin birçok köpek annesi/sahibi tarafından sevildiğini ve tercih edildiğini gördüm.

8.2016’dan bu yana köpek kıyafet moda endüstrisi çok mu değişti. Bunu nasıl özetlersiniz?

Moda genel olarak her birkaç yılda çok güçlü bir şekilde değişir. Ben 2016 yılında bu işe başladığımda Türkiye’de ve dünyada köpek modası bu günkü kadar popüler değildi. Yaşamış olduğumuz pandemi dönemi bu piyasayı çok değiştirdi. İnsanlar evlerinden çıkamıyordu ve evcil hayvan popülasyonu ülkemizde ve dünya piyasasında çok genişledi.  İnsanlar özellikle küçük ırkları hayatlarına dahil etti, çünkü ufak dairelerde bile bakımları kolaylaştı. Böylece piyasa son derece büyüdü, birçok yeni üretici piyasaya dahil oldu. Dünyanın en büyük ve en popüler giyim markaları bile pet fashion sektörüne giriş yaptılar. Ama rekabet güzeldir; ne kadar çok üretici olursa vizyonumuz o kadar ilerler ve tasarlamanın getirdiği heyecan da bir o kadar artar diye düşünüyorum.

9.Dünya markaları dediniz, ilham aldığınız insan Haute Coture markaları oldu mu?

Çok güzel bir soru; tabiki oldu özelikle Valentino, Chanel ve Prada benim her zaman severek takip ettiğim ve saygı duyduğum markalardan bazıları.

Sevdiğim markalardan ilham alıyorum. Bazen bir elbise ya da aksesuar görüyorum, bunları küçük dostlarımızın üzerinde hayal ediyorum ve çalışmaya başlıyorum…

10.Fason üretim modeliyle üretim yapıyor musunuz? Bundan bahsedebilir misiniz?

Hayır şu an düşünmüyorum. Ben, Türk bir üretici olarak, her sektörde fason üretim yapacağımıza, kendi markalarımızı üretip, geliştirip, dünyaya tanıtmamız gerektiğine inanıyorum. Marka konusunda daha hassas ve istekli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sadece fason üretip yurtdışı markalarını büyütmektense, kendi ülkemizin markalarını büyütmemiz gerektiğine inanıyorum.

11.Ticari işleyişinizde en önem verdiğiniz değer nedir?

Önem verdiğim çok şey var, özellikle detaycı, dürüst ve adaletli olmak. Bunların haricinde duyarlı ve hassas bir yapım var, sokaktaki canlarımıza destek olmak, ev kadınlarımıza istihdam sağlamak da önem verdiğim konulardan. Mesela aksesuar grubu ürünlerimiz, kâr amacı gütmeden, çok yetenekli ancak evden çalışmak durumunda olan kadınlarımız tarafından üretiliyor; her biri el emeği ürünler. Bu sayede hem onu alan, hem de onu üreten insanın, hayatlarına dokunmuş oluyoruz.

12.Geldiğiniz noktada başarınızın sırrını kısaca izah edebilir misiniz?

Mesele şu ki: öncelikle modellerimi kendim sevmeliyim ve tatmin olmalıyım. Ben koleksiyonumun konfor ve şıklığına inanırsam, önce bunu kendi kızım ve çevremdeki tüylü dostlarım üzerinde deniyorum. Küçük dostlarımızın bunların içerisinde kendilerini rahat ve konforlu hissettiklerine, hareket kabiliyetlerini engellemediğine inanır ve tatmin olursam, o zaman üretime geçiyorum. Çoğu zamanda tasarımlarımızın evcil hayvan sahipleri tarafından çok sevilerek kullanıldığına şahit oluyoruz.

13.Şimdiye kadar tasarladığınız en güzel modelin ne olduğunu düşünüyorsun?

Çok güzel modeller yaptım, seçim yapmak zor???? Tasarıma hassasiyet ve detaycı bir gözle yaklaşan birisi olduğumu düşünüyorum, bir parçayı tasarlarken de bunu tutku ile yapıyorum, bu sebepten içlerinden bir tanesini seçmem zor fakat şunu söyleyebilirim ki düşüncelerimle eşleşmeyen bir modeli kesinlikle koleksiyonuma dahil etmiyorum. Ben sadece en güzelin, en konforlu ve rahatın peşindeyim. Bunun için de her geçen gün çalışmaya, denemeye ve en iyisini yapmaya devam ediyorum.

14.Mükemmel bir BonChicBonCoco köpek sahibi kimdir?

Köpeğini seven, köpeğinin rahatlığını ve mutluluğunu ön planda tutan herkes.

Kısacası kendisine layık gördüğü kaliteyi çocuğu ya da en yakın dostu olarak gördüğü köpeğine de layık görenler.

15.En çok hangi rakibinize saygı duyuyorsunuz?

Bizim piyasamızda benim düşüncelerimle üretim yapan, yani yukarıda bahsettiğim şekilde, köpeklerin rahatlığını ve konforunu ön plana almış olan hepsine…

16.Petzoo EUROASIA Fuarımıza katılım sağlayacaksınız. Hazırlıklarınız nasıl gidiyor?

Gayet güzel gidiyor, en iyi şekilde ve en ince detayları düşünerek hazırlanıyoruz.

Petzoo Euroasia çok önemli bir fuar, markamızın tanınırlığının artmasına ve ihracat fırsatları konusunda ciddi katkısı olacağına inanıyoruz. Çok heyecanlıyız, umarım hepimiz için çok başarılı ve verimli bir fuar dönemi olur.

Web Sitesi: https://bonchicboncoco.com/

RÖPORTAJ VEREN : Yasemin İYİ / BCBC

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları