Sektörün Gelişmesi ve Genişlemesi için Her Türlü Yeniliğin Arkasındayız

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

1- Firmanızdan kısaca bahseder misiniz?

 

Pelagos; 1989 yılında kişisel hobi ve merakın öncelikle bir evcil hayvan dükkanına, ardından da evcil hayvanların ihtiyaçlarına yönelik gıda ve aksesuarlarının üretim, ithalat ve ihracatını gerçekleştiren uluslararası ölçekte bir şirkete dönüşmesinin 35 yıllık hikayesidir. Bugün yaklaşık 40 ülkeye ihracat yapan ve kıymetli birçok markanın da Türkiye Distribütörlüğünü gerçekleştiren; sektörün ve yeniliklerin öncüsüdür.

 

2- Ürün ve Markalarınızdan Bahseder misiniz?

 

Ürün gruplandırmamızda ağırlıklı olarak evcil hayvan beslenmesi olmak üzere; devamında evcil hayvanların barınma, taşınma ve eğlenmesi amacı ile tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik birçok aksesuar yer almaktadır.

 

Yerli üretimimiz ve gözbebeğimiz olan Felicia; kedi ve köpeklere yönelik premium mama kategorisinde mama markamızdır. Yurt içinde beğeni ile tercih edilmesi ve tüketilmesinin gururu ayrı; yurt dışında ülkemizi temsil eden bir markaya dönüşmesi ayrı gurur kaynağıdır. Beslenme uzmanları ve veteriner hekimler tarafından hazırlanan düşük tahıllı ve hipoalerjenik formülü ile uluslararası normları karşılamaktadır.

 

Beavis; kedi ve köpeklerin deri, cilt, tüy ve ağız sağlığı gibi hassasiyet gerektiren bakımlarına yönelik ürün gamı ve çeşitliliği ile evcil hayvan sahiplerine ve sektöre pet bakımı konusunda ilham vermiştir.

 

Yine her türlü hayvanseverin kolaylıkla erişebilmesi için ve her çeşit evcil hayvan dostumuzun sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için Jungle, Snacky, Smile, Quik, Pet Bees ve Goldwings markalarımız da gerek yurt içinde gerek yurt dışında güvenle tercih edillir ürünlerimizdir.  Kuşlardan kemirgenlere geniş ürün çeşitliliğine sahiplerdir.

 

Tüm markalarımızın AR-GE süreci durmaksızın çalışır; gelişen sektöre paralel değişen beklentileri alır, içerikleri günceller, hammaddelerin kalitelerini yükseltir, güncel ambalaj teknolojilerini takip eder daima çıtayı yükseltiriz.

 

Yıllar içerisinde tespitlerimiz ve pazar gereksinimlerine paralel oluşturduğumuz yerli markalarımız dışında Türkiye Distribütörü olmaktan gurur duyduğumuz kedi-köpek ödül mamaları markası Wanpy ve bu yıl aramıza katılan İspanyol kedi-köpek maması üreticisi Ownat’ı yerli tüketici ile buluşturmuş olduk. Ownat ‘yavaş pişirme’ ve işleme konusunda yenilikçi bir anlayışla “taze et”i dostlarımızın temel beslenmesi olan kuru mama üretimi konusunda hayran kaldığımız bir marka. Umuyoruz tüketiciler de bu deneyimlerinden memnun kalacaklardır.

 

 3- Ülkemizde düzenlenen Petzoo Eurasia Fuarına Katılım sağladınız, fuarla ilgili görüşleriniz Nelerdir?

 

Fuar bu yıl da Pelagos olarak bizleri de, sektör paydaşlarını da, hayvan severleri de mutlu etti ve yeniliklerle buluşturdu. Üreticinin, tüketicinin, veteriner hekimlerin, yenilik peşinde olanların, fikirleri olanların bir araya geldiği deneyimlerini ve düşüncelerini paylaştığı; aynı zamanda yeni işbirliklerinin ve tanışmaların da zemininin sağlandığı kaliteli nezih bir fuar oldu. Her firma çok başarılıydı, herkes standında ürün ve hizmetini en iyi şekilde tüketicilere ifade etme fırsatı buldu. Zaten fuarlar biraz da bunun için var. Biz de Felicia markamız ile fuarın sponsorlarından biri olarak bu samimi ve fayda sağlayan ortamı beslemek desteklemek istedik. Çok da güzel oldu. Pelagos olarak iki ayrı stand ile kitlelere ulaştık. Biri tüm markalarımızla ilgili bilgilendirme ve ticari ağların pekiştirilmesinin amaçlandığı Pelagos standı, diğeri ise Türkiye Distribütörü olduğumuz Wanpy markasına ait idi. Fuarı ziyaret eden tüylü dostlarımız için keyifli bir ödül durağı olduğunu düşünüyoruz.

 

4- İleriye yönelik planlarınız nelerdir? Ne gibi yatırımlar yapmayı planlıyorsunuz?

Sektörün yeniliklerine ayak uydurabilecek her türlü yeniliğe açığız. Ar-Ge ekibimiz bu yönde çalışmalarını sürdürmektedir. Markalarımızın çeşitliliğini doğru ve nitelikli ürünler ile arttırmak gayretindeyiz.

5- Sizin okurlarımıza iletmek istedikleriniz var mı?

Pelagos olarak seneler önce çıktığımız yolda hedefimiz hayvan sağlığı odaklı, kaliteli içerikler üreterek büyümekti. Belki amacımız sadece yerli pazarda alternatif üretmekti ama bugün kıtalara ulaşan evcil hayvan ürünlerinin arkasında “Made In Turkiye” gururuyla bir markayız. Bize bu başarıyı ve ilerleme azmini veren ise adımıza duyulan güvendir. Her bir övgü, memnuniyet ve tebrik “şimdi ne yapalım” heyecanını yarattı. Bu heyecanı, coşkuyu seviyoruz. Doğayı ve doğaya ait olan her bir canlıyı seviyoruz. Evcil hayvan sahiplerinin de bunu bilmesi ve güvenlerini eksik etmemesi bizim için çok kıymetli.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + thirteen =

Yeniler

Köşe Yazıları