Sn. Ayhan Mumcu: “Avrupa, Balkan, Uzakdoğu, Körfez ve Ortadoğu bölgelerine ihracatlarımız var.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

KISACA FİRMANIZDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

2009 yılında faaliyetlerine başlayan AHM EVCİL HAYVAN VE HAYVAN ÜRÜNLERİ LTD.ŞTİ. evcil hayvan sektörüne ürettiği sağlıklı, kaliteli, uluslararası standartlardaki akvaryum balık yemleri ile giriş yapmıştır. Kurulduğu günden bu yana, topluma ve çevreye duyarlı bir şekilde gelişen, teknolojiyi de yakından takip ederek çalışmalarına devam etmektedir. Akvaryum balık yemleri ile sektörde yakaladığı başarıyı yurtdışı pazarlara da taşıyarak hem iç pazarda hem dış pazarlarda talep ve ilgi gören bir firma olmayı başarmıştır. Bununla beraber , sektörel gelişmeleri yakından takip ederek, gereksinim duyulan gruplarda en iyi ve en kaliteli ürünler ile tüketicilerin karşısına çıkmayı amaçlamaktadır.

Bu misyonla hareket eden AHM EVCİL HAYVAN VE HAYVAN ÜRÜNLERİ LTD. ŞTİ. uzun süren AR-GE çalışmaları sonrasında “CROCUS” markası ile “KEDİ & KÖPEK ÖDÜLLERİ” nin üretimine başlamış ve ürün yelpazesine bu ürünleri eklemiştir. Bir çoğu ithal edilen bu ürün gruplarının karşısına, kaliteli bir alternatif olarak çıkmayı kendine hedef edinmiştir.

ÜRÜN ÇEŞİTLERİNİZ HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?

Ürün çeşitlerimiz içerisinde; sektöre giriş yaptığımız akvaryum balık yemlerimizde, toplamda “AHM” markalı 52 çeşit ürünümüz ile, ciklet, japon, tropikal, deniz balıkları ve su kaplumbağaları için kaliteli yemler ve ayrıca kemirgenler için (tavşan,hamster vb.) evcil hayvan altlığı olan “AHM PET LITTER” ürünlerinin üretimlerini yapmaktayız.

Bu ürünlere ek olarak, yakın zamanda üretimine başladığımız “CROCUS” marka kedi ve köpek ödül mamaları da ürettiğimiz ürünler arasında yerini almıştır.

ÜRETİMİNİ PLANLADIĞINIZ YENİ ÜRÜN YA DA ÜRÜN GRUBU VAR MI?

Kedi köpek ödül grubunda sebzeli ve meyveli ürünlerimiz için AR-GE çalışmalarımız devam etmektedir. Yakın bir zamanda bu ürünlerimizin de üretimine başlanmış olacaktır.

Bunların dışında farklı ürün grupları içinde çalışmalarımız devam etmekte. Onları da vakti gelince açıklayacağız.

ÜRÜNLERİNİZİ RAKİP FİRMALARIN ÜRÜNLERİNDEN FARKLI KILAN ÖZELLİKLER NELERDİR?

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, üretimlerimiz tamamen yerli sermaye doğrultusunda, yerli hammaddeler ile gerçekleşmektedir. Kedi köpek ödül gruplarındaki ürünlerimizde, hiçbir tahıl ve yan ürünleri, renklendirici, aroma ve şeker kullanılmaması, yüksek et içeriğine sahip olması, gibi özellikler CROCUS’u rakiplerinden ayıran en önemli unsurlardır. AHM LTD.ŞTİ. olarak, bütün üretim proseslerimiz ve tesisimiz uluslararası belgelendirme kuruluşları tarafından uzun kontrollere, ayrı ayrı denetimlere tabi tutulmuş ve bütün bu kontrollerin/denetimlerin sonucunda; GMP (İyi Üretim Uygulamaları), ISO 9001:2015 (Kalite Yönetim Sistemleri), ISO 22000:2005 (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri) ve HELAL sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Bunlar da bizim işimize verdiğimiz önemin ve evcil hayvanlarımıza verdiğimiz değerin birer göstergesidir.

ÜRÜNLERİNİZ İÇİN İÇ PAZARDAN BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?

Az önce de bahsettiğim gibi, yerli sermaye ve yerli hammaddeler ile ürettiğimiz ürünlerimiz ile, ithal edilen ürünlere karşı kaliteli ve güçlü bir alternatif olmak amacıyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda, hem ithal ürünlere olan talebin önüne geçmek, hem de yerli üretim olan ürünlerimizin tüketicilerimiz tarafından tercih edilebilir olması beklentisindeyiz, çünkü ürünlerimize güveniyoruz. Balık yemi grubunda bu amacımıza ulaşmış bulunmaktayız, üretmiş olduğumuz; “AHM” markalı balık yemlerimiz, ithal ürünlere karşı kaliteli bir alternatif olarak tüketicilerimiz tarafından tercih edilen bir marka haline gelmiştir. Aynı şekilde ürettiğimiz “CROCUS” markalı Kedi Köpek Ödül Mamalarımız içinde, grubunda tercih edilen ve rağbet gören bir marka olarak yolumuza devam etmeyi hedeflemekteyiz.

FİRMANIZIN YURT DIŞI FAALİYETLERİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

AHM EVCİL HAYVAN VE HAYVAN ÜRÜNLERİ LTD. ŞTİ. olarak uzun bir süredir bir çok ülkeye ihracat yapmaktayız. Avrupa, Balkan, Uzakdoğu, Körfez ve Ortadoğu bölgelerinden bir çok ülke ile olan işbirliklerimiz ve bu bölgelere ihracatlarımız devam etmektedir. Yeni ürünümüz CROCUS kedi & köpek ödüllerimiz için de yurtdışındaki firmalar ile görüşmelerimiz devam ediyor. Numunelerimiz gönderildi, ürünlerimiz firmalar tarafından çok beğenildi, ve ilk siparişlerimiz alındı.

Sürekli gelişen ve artan ihracat faaliyetlerimizle, gelen taleplere hızlı ve profesyonel bir şekilde cevap vererek rakiplerimizin karşısında tercih edilen bir firma olarak, dış pazarlarda ülkemizi ve firmamızı en iyi şekilde temsil etmek amacıyla yolumuza hız kesmeden devam etmekteyiz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − thirteen =

Yeniler

Köşe Yazıları