Thermo Akvaryum ve Pet Ürünleri’nden Sn. Zekeriya ÇELİK ile Sohbetimiz

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
“Amacımız sadece ürün satışı değil amaca uygun ürün üretmektir.”

 

–    Firmanızdan biraz bahseder misiniz?

Firmamız 1992 yılında Türkiye’nin ilklerinden termostatlı akvaryum ısıtıcı imalatı ile sektöre ilk adımı atmıştır. Daha sonra akvaryum filtreleri, kuş yemi ve kraker imalatı ile imalat serisine devam etmiştir. 2012 yılında Brokaton kedi ve köpek maması, 2018 yılında Kuzey akvaryumu bünyesine katmıştır. Ayrıca her türlü canlı hayvan ithalat ve ihracatı yapmaktadır. İstanbul Ümraniye ilçesinde 2020 yılı sonunda faaliyete geçecek olan tam otomatik el değmeden paketlenecek olan Quadro ambalajlı kuş yemi imalat tesisi ile sektörümüze yatırıma devam etmeyi hedeflemektedir.

–    Evcil dostlarımız için hangi ürünlere sahipsiniz? Piyasada hangi ürünleri bulabiliyoruz?

Tüm evcil dostlarımız için beslenme ürünleri (kedi maması köpek maması kuş yemi ve krakerleri kuş maması kemirgen yemleri, balık, sürüngen, kemirgen, yaşam alanları, canlılarımızın ihtiyacı olan tüm ekipmanlar) mevcuttur. Tüm ürünlerimiz piyasada mevcuttur.

 –    Önümüzdeki süreçte firmanızın planları neler? Gelecek planlarından biraz bahseder misiniz?

Firmamızın gelecek ile yatırımları ve planları sürekli yenilenmektedir. Gerek yeni ambalajları gerek yurt dışından sipariş vermiş olduğumuz yeni dolum ve paketleme makineleri ve daha niceleri.

–    Türkiye’nin pet sektörünün ihracat potansiyeli hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Firmanız bu konuda neler yapıyor ve planlıyor?

Türkiye’de genel anlamda evcil besinleri ve ekipmanları olarak güçlü ürünler üretilmekte Türkiye firmalarından ulusal fuarlarda görmek bizler için büyük gurur ve başarı bunun her gecen gün hızla ilerlediğini görüyoruz Firmamız yurt dışında bulunan bayiliklerimiz ile gün içinde sürekli iletişim halindedir her geçen gün yurt dışında bayilikler vermektedir. Bünyemizde üretilmiş olan ürünlerin hepsi dünya standartlarına uygun şekilde üretiliyor. İç pazara ve dış pazara sunduğumuz ürünlerin hepsi analizlerden geçmiş olduğu için yaptığımız ihracatlar bizlere şehirler arası kolaylığındadır.

–    Son zamanlarda öne çıkan ürünleriniz nelerdir? Evcil hayvan sahiplerinin en çok tercih ettiği ürününüzden biraz bahseder misiniz?

Ürün ağırlığımız temel besin gıdaları yaşam alanları ve yaşam sürdürmede önemli ürünler olduğu için sürekli olarak ön plandadır sürekli tercih alanındaki ürünlerdir.

–    Yeni ürün planlarınız veya yeni bir ürününüz var mı? Ürünü (ürün grubunu) biraz anlatır mısınız?

Her gün bünyemize yeni ürün katmak ile ilgili sürekli kısa toplantılarımız oluyor. Bunları kendi aramızda değerlendirip hayata geçiriyoruz şu an da bile çok kısa olarak ambalaj aşamasında olan birçok ürünümüz var. Çok açmadan kısaca söylemek gerekirse ürünler kullanıma her an ihtiyaç duyulacak ürünlerdir.

–    Ürünlerinizi hangi mecralardan inceleyebilir veya tedarik edebiliriz?

Toptan ürün tedarik etmek isteyen bayiler bizlere gerek sosyal mecralardan gerek faal olarak her bayimizin kullanmış olduğu internet sitemizden bayilik talebi oluşturup ulaşabilirler.

–    Bayi ve son tüketiciye ulaşma konusunda ne gibi çalışmalarınız var, biraz bahseder misiniz?

Her sektörde olduğu gibi ilk akla gelen firmalar vardır. Bizde yılların vermiş olduğu deneyim ve tecrübeler doğrultusunda pet market denildiğinde akla gelen isimlerden olduğumuz için bunun etkisi çok büyük tabii. Bunların yanında sosyal mecralar ve bayilerimizin kullandığı web sitemiz üzerinden bayilik formunu doldurup bizlere ulaşmaktadır.

 –    Firmanız bilinen markalara sahip, bu sürece kadar markanızın tanıtımı için ne gibi çalışmalarınız oldu?

Firmamıza siparişleriniz ulaştığında 1-2 günlük bir hazırlama süreci bulunmaktadır. Sonrasında ilgili çalışma arkadaşlarımız ürünlerimizi raflarınıza kadar özenli bir şekilde ulaştırmaktadır.

–    Sizin okurlarımıza iletmek istedikleriniz nelerdir?

Firmamızda mevcut olan ürünler ve ürün ailemize her geçen gün yenisi eklenen ürünler olarak genel olarak bahsetmek gerekirse prensip gereği ürünleri piyasaya sunmadan önce gerekli analiz ve testlerden geçmektedir. Bizler tarafından olumlu puan aldıktan sonra iş ortaklarımıza kullanması ve incelemesi için tester ürünler sunuyoruz iş ortaklarımızdan aldığımız görüş ve geri bildirim sonrasında seri üretime geçmekteyiz. Amacımız sadece ürün satışı değil amaca uygun ürün üretmektir.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six + twenty =

Yeniler

Köşe Yazıları