Sponsorlu Reklamspot_imgspot_img

SOKAK KÖPEKLERİNE YENİ YASA TEKLİFİ

Tarih:

Türkiye’de sahipsiz sokak köpeklerle ilgili yeni bir yasa tasarısı hazırlanıyor. Tasarının detaylarına göre sahipsiz sokak köpekleri uyutularak itlaf edilecek. Bunun için yabancı ülkelerin deneyimlerinin incelendiği belirtiliyor.

Tasarıyla değiştirilmesi beklenen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6’ncı maddesinde, ‘sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların yerel yönetimlere ait bakımevlerine götürülmesi ve belediyelerin bu hayvanların kısırlaştırma, aşılama ve rehabilite gibi işlemlerini üstlenmesi gerektiği’ belirtiliyor. İşlemleri tamamlanan hayvan alındığı yere geri bırakılmak zorunda.

PEKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Her belediye, barınaklarındaki kapasite kadar köpeğin fotoğraflarını çekerek internet sitesinde sahiplendirme ilanı yayınlayacak. Her bir köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün beklenecek.

 

 

 

 

 

 

 

30 GÜNÜN SONUNDA SAHİPLENİLMEYENLER UYUTULACAK

Uyutulan köpeklerden boşalan barınaklara sokaktan toplanan yeni köpekler gelecek ve süreç aynı şekilde devam edecek.

SAHİPLENİLENLERE ÇİP TAKILACAK

Sahiplenilen hayvanlara ise çip takılacak. Sahiplenen kişinin sorumluluklarını yerine getirip getirmediği takip edilecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş:

E-Bülten

spot_imgspot_img

Popüler

İlginizi Çekebilir
İlgili Haberler

İzmir’de Spor ve Dostluk Parkura Çıkıyor: IRON DOG 2026 Programı Açıklandı

İzmir, insan ve köpek dostluğunun sınırlarını zorlayan heyecan dolu...

Kedi Dünyasının Nabzı International Cat Show’da Atıyor

1 Doğuş Hikayesi ve Tutku Merhaba ben Serkan Erman. Türkiye...

Bilimsel Yaklaşımla Evcil Hayvan Sağlığında Güvenilir Çözümler

1 Anivo Pet’in kuruluş hikayesi Anivo Pet, evcil hayvanların yaşam...

Estetik, Konfor ve Sevgi Dolu Bir Yaşam Tarzı: Pawstar Markasının Arkasındaki Felsefe

1 Pawstar’ı Hayata Geçiren Temel Felsefe Pawstar’ı kurarken çıkış noktamız...