Titizliğiyle Kasabalının Gönlünü Kazandı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Beş yaşındaki Millie adlı köpek, 80 yaşındaki sahibi AlfieKitson’a İngiltere’nin Hereford sokaklarını temiz tutması için yardım ediyor. Akıllı geri dönüşüm köpeği,  çöpleri toplayıp çöp kutusuna atarak kasabanın sevgi ve ilgisini kazandı.

“Onu kurtardık çünkü evimiz bir hayvan olmadan boş geliyordu. Köpekler ve kediler, hayvanları seven herkesin hayatının büyük bir parçasıdır.”

Kitson, Millie’yi ve ailesinin 20 yıl yaşadığı İspanya’daki bir sığınaktan kurtardı. Bir ağaç dalına bağlı bir çöp torbasında terk edilmiş halde bulunduğunda Millie sadece sekiz aylıktı.Kitson, ona yeni bir ev verdikten sonra Malaga’daki bir parkta bir askerin, köpeğine komut verdiğini gördü ve Millie’nin de komut almasını sağlamaya çalıştı.

Halka açık alanlara çöp kutusuna benzer bir kutu koydu ve kutuya bir şeyler atmaya başladı. Köpek olayı  anlayınca yavaş yavaş yüksekliğini kaldırdı. Şans eseri Hereford’daki çöp kutuları, Millie’nin İngiltere’ye taşındığında yeteneğini sergilemesi için doğru boyuttaydı.

Kitson’ın sadece yere atılmış bir çöp parçasını işaret etmesi ve “bunu çöp kutusuna at” demesi gerekiyor ve Millie gerektiği gibi bunu yapıyor.

Millie, artık çöplerini atmayı beceremeyen insanlardan sonra temizlik yaparken, çöp toplama tuhaflıklarıyla şehir merkezini lekesiz tutmaya yardım ediyor. Eski bir tesisatçı olan Kitson, şunları söyledi: “Millie çok zeki bir köpek ve yaptığı işten hoşlanıyor gibi görünüyor. Birkaç kişi neden yaptığımı soruyor, bundan zevk alıyorum ve Millie de öyle, ayrıca şehri temiz ve düzenli tutmaya yardımcı oluyor ki bu bizim küçük bir iyiliğimiz.”

Köpeği gören bir kasabalı: “Onu ilk gördüğümde, delirebileceğimi düşündüm. ‘Bu gerçekten insanların çöpünü toplayan bir köpek mi?’ diye düşündüm” diyerek şaşkınlığını ifade etti.

Kitson, ” Çöp ve plastiği sokaktan temizlemeye yardımcı olabilirsek, o zaman yardım etmek için elimizden geleni yaptığımızı anlıyoruz” dedi.

Gururlu sahibi, “O sadece ailenin bir parçası değil, gerçekten harika bir köpek olduğu için onu başkalarına gösterebildiğimiz için mutluyuz” diye ekledi.

Kaynak: People

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × five =

Yeniler

Köşe Yazıları