Vet-tek Medikal

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Vettek Medikal olarak 2004 yılından beri veteriner kliniklerine hizmet vermekteyiz. Daha önce çeşitli markaların bayiliklerini yapan firmamız 2009 yılında farklı bir yapılanmaya giderek ilk kez kendi markası olan Rapidy ismiyle Amerika’da test kitleri ürettirmeye başlamıştır. Rapidy test kitleriyle piyasada test kitlerinin algısını değiştiren firmamız daha sonra ürün gamını genişletmek üzere çalışmalarına devam etmiştir. Öncelikle beşeri alanda yoğun olarak kullanılan bir besin takviyesi olan Spirulina’yı farklı kullanım alanlarıyla veterinerlerimize sunmaya başladık. Bu arada cihaz konusunda da tıkanıklık yaşayan sektörü beşeri cihaz firmalarıyla ortak çalışmalara giderek ve o alandaki yoğun kullanımdan veterinerlerin faydalanmasını sağlayarak rahatlattık. Bunu takip eden günlerde yine kendi markamızla, formül çalışmalarını sürdürdüğümüz FlexiPet Eklem Destekleyici Tablet’i piyasaya sürdük. Bu üründe de fark yaratarak uygun fiyata çük güçlü ve çabuk etki gösteren bir formül sunmaktayız. Bu sırada Shampion ile ilgili formül ve deneme aşamaları, aynı zamanda Amerika’dan ithal ettiğimiz Ağız Bakım ürünü Dentasure’un yazışmaları devam ediyordu. Episcent ise üzerinde 2 senedir çalıştığımız önemli bir formüldü ve hepsinin çalışmaları 2010 yılı Eylül ayında bittiğinde şu andaki ürün gamımız devreye girmiş oldu ve 2012 yılında son olarak bünyemize agresif bütün memeliler (kedi, köpek, tavşan, kemirgen, at vb.) ve kuşlarda etkili, strese bağlı istenmeyen davranışları engellemeye yardımcı oda

kokusu ve spreyi formatındaki Pet Remedy ve havlama engelleyici Tasma ve uzaktan kumandalı eğitim tasmalarını kattık. Üzerinde uzun süre çalışılan ürünlerimiz veterinerler, seçkin petshoplar ve pet sahipleri tarafından beğeniyle kullanılmaktadır.
2009 yılında farklı bir yapılandırmaya girerken aklımızda temel olarak bazı konular mevcuttu. Veteriner sektörde ilaç ve mama haricindeki ürünlerde yaşanan sorunlar hakkında derin bilgimiz olduğundan bu sorunları yaşamayan ve yaşatmayan bir yapılanmaya ihtiyaç duyulduğuna karar verdik. Biz kendi markamızı taşıyan ürünleri eğer yurtdışında üretmek daha avantajlıysa orada üretmek, eğer Türkiye’deki kaynaklar yeterliyse Türkiye’de üretmekteyiz.
Örneğin FlexiPet Eklem Destekleyici Tablet’in tüm hammaddeleri Almanya’dan gelerek Türkiye’de tablet haline getirilmektedir. Episcent Koku Önleyici Bakım Formül’ünün formül çalışması Avustralya’da yapılarak oradan varillerle gelmekte ve yine Türkiye’de dolumu ile paketlemesi yapılmaktadır. Shampion formül ve üretim dahil tüm aşamalarıyla Türkiye’de üretilmektedir. Spirulina besin Takviyesi Dünya’da en kaliteli Spirulina’nın üretildiği tarım alanlarına sahip Hawaii’nin en büyük üreticisinden alınmakta yine Türkiye’de paketlenmektedir. Dentasure Ağız Bakım ve Pet Remedy stres azaltıcı ürünlerimiz ithal edilmektedir. Test Kitlerimiz ise yine Amerika’da kendi markamızla üretilmektedir.

Kaliteli ürünlerin çok yüksek fiyatlara satılarak piyasanın etkisi düşük veya hiç olmayan ucuz ürünlerin hakimiyetinde olmasıydı. Bu marjı kaliteli ürünler yaparak ve bunları olabildiğince ucuz ürünlerin fiyatlarına yaklaştırarak kırmaya çalışıyoruz. Bu sayede Pet sahiplerine uygun fiyatla yüksek kalitede ürünleri sağlamaktayız
Piyasadaki diğer bir sorun da ürün ve firma devamlılığıdır. Ürünlerin çoğu ithal olduğu ve bunları getiren firmalar profesyonel anlaşmalarla kendilerini koruyamadıkları için piyasada başarıyla dağıtılan ürünler bir anda piyasadan çekilebiliyor.
Pet sahipleri kullanmaya alıştıkları ürünleri bulamıyor ve problem yaşıyorlar. Vettek Medikal tüm bu sorunları yaşamamak ve veterinerlerimize yaşatmamak adına yeniden yapılanmış ve 2007 yılından bu yana, bu prensiplerinden taviz vermeyerek aynı ürünleri aynı kalitede sunmaya devam etmektedir.
Köpeklerde kötü kokuyu engelleyen, aynı zamanda içeriğindeki uçucu yağlar sayesinde cilt ve deri düzenleyici Episcent ürünümüz, 2010 yılından bu yana pet sahipleri tarafından severek ve güvenle kullanılmaktadır. Episcent, deri ve cilt düzenleyici Kediler için yeni formülü de 2012 yılının Kasım ayından itibaren, kedi sahiplerinin kullanımına sunulmaya başlanmıştır. Bir kutuda 4 tüp bulunmakta, deri ve cilt düzenleyici olarak, haftalık 1 tüp uygulanmasıtavsiye edilmektedir. Sadece koku için kullanan pet sahiplerine 2 haftada bir 1 tüp kullanması tavsiye edilir.

2012 yılının son aylarında İngiltere’den ithalatını gerçekleştirdiğimiz, içeriğindeki Kedi Otu Yağı, Oğul Otu Yağı, Adaçayı Yağı ve Fesleğen Yağı karışımı sayesinde stres azaltıcı, strese bağlı istenmeyen davranışlara karşı etkili oda kokusu difüzör ve spreyi Pet Remedy, pet sahipleri tarafından memnuniyet ile kullanılmaktadır. Pet Remedy oda koku difözürünü prize taktıktan sonra 2 gün ile 4 hafta süresi içerisinde kedi, köpek, kuş, tavşan veya kemirgenlerde görülen davranış düzelmeleri evcil dostlara stressiz ortamlar sağlamakta, sahiplerine de mutlu etmektedir. Sprey formatı ise difüzörün takılamadığı ortamlarda, (Oda değişikliği, mekan değişikliği, araba, taşıma kabı gibi) emici özelliği olan tekstil malzemeleri (koltuk, halı, perde gibi) üzerine sıkılarak kullanılmaktadır. Yanlışlıkla evcil hayvanın üzerine sıkılsa dahi, pH nötr sayesinde herhangi bir yan tesiri olmaz. Pet Remedy sayesinde her ortamda evcil dostlarımıza stressiz yaşam alanları sağlayabilirsiniz.
Ürünlerimiz, veteriner hekimler, hayvan eğitici ve bakıcıları tarafından tavsiye edilmekte olup, veteriner kliniklerinde, polikliniklerinde ve hastanelerinde, ayrıca seçkin pet shoplarda bulunmaktadır.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları