Amazon Akvaryum Pet Center’den Sn. Kerem Coşar ile Konuştuk…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Felsefemiz “kendi yemediğini başkasına yedirme”dir.

– Firmanızdan biraz bahseder misiniz?

Amazon Akvaryum Pet Center 1988 yılın dan bu yana bilgi birikimi sektör tecrübesi olan Kerem Coşar tarafından 2006 yılında kurulmuştur. Sektör içerisine girişimiz aslında babadan gelir babam eski bir yeme balığı ihracatçısı idi o dönemden babam ile Türkiye’nin her yerini gezme ve su canlıları hakkında tam bir alaylı bilgisine çok küçük yaşta ulaştım. Suya ve su canlılarına olan
merakım ile Beykoz Denizcilik Meslek Lisesi Su Ürünleri bölümünde okumaya başladım, ilk 1988 de stajer olarak Pet sektörü içerisine girdim.

O günden 2006 yılına kadar hem İstanbul üniversitesi Su Ürünleri’nde akademik bilgimin hem de sektör altyapımın tamamlandığını düşünerek mağazacılığa başladım. Amazon Akvaryum Pet Center adından da anlaşılacağı gibi akvaryum hobisini ve hobicisini
asla bırakmayan bütün imkansızlıklara rağmen akvaryum hobisini devam ettirmeye çalışan nadir firmalardan birisidir.

Firma adımızda ki “PET CENTER” ibaresi aslında kullanılması zor bir ibaredir. Pet center kelimesinin anlamının hakkını
verebilmek için 13 yıl çok büyük çaba harcanmaktadır. Bu çabanın karşılığında yasaların müsaade ettiği bütün canlı çeşitlerinin satışını yapan ve canlılar için ihtiyaç olan yaklaşık 10.000 çeşit ürünü bir arada bulunduran ve bu ürün gamını 600 m2lik bir alanda ve online olarak müşterisine sunan Türkiye’nin ilk ve tek pet marketiyiz.

– Dünyanın geneline baktığınızda Türkiye’deki pet sektörü hakkında ne söylemek istersiniz?

Dünya geneline baktığınızda Türkiye’deki pet sektörü çok hızlı gelişmekte ve büyümekte bu sebepten her geçen gün sahada ki aktörler değişmekte bu değişim içerisinde yerini alamayan her firma kayıp olup gidecektir.Biz dinamik bir sektörüz ve ciddi takip gerektiren
bir sektörüz. Dünya genelinde pet sektörü büyümesi yaklaşık % 10 civarında iken bu oranlar Türkiye de % 35 leri bulmakta. Dünya genelinden çok hızlıyız ve bu hız daha 10 yıl devam edecek gibi görünmekte. Fakat sektör adına yasal düzenlemeler getirilmez ise sektör 10 yılı göremeyecek. Bu sebepten hızlıca çok kuvvetli bir STK çatısı altında birleşmeliyiz.

– Bulunduğunuz konumda evcil hayvan sahipliği işletmenizin varlığından bu yana artış gösterdi mi? Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

Bulunduğumuz konumda özellikle canlı hayvan besleyen yada bu güne kadar bakmayı düşünüp bakmamış bir çok kişiye canlı hayvan bakma konusunda yardımcı olduk.

İlk kuralımız şudur: “Her canlı bir bireydir.” Nasıl ki bir çocuk yapmaya karar verdiğinizde önce düşünüp planlama yapıyorsunuz aynı şeyi sahipleneceğiniz her canlı içinde yapmalısınız. Nasıl ki çocuğunuzun iyisi kötüsü sizin ise baktığınız canlının da iyisi ve kötüsü sizindir. Bu konuda netiz ve bizim her müşterimiz arkadaşımızdır her arkadaşımızda bizim gibi düşünür.

– Hangi evcil hayvanlara yönelik satışlarınız var? Ürün skalanızdan bahseder misiniz?

Pet center ibaresi de belirttiğimiz gibi bizim bakabildiğimiz yaşam şartlarını doğru bir şekilde sağlayabildiğimiz yasal her canlıyı satmaktayız. Her türlü su canlısı, tatlı su yada deniz akvaryum balıkları ve mercanları, eklem bacaklılar, istakoz yada yengeç türleri…

Kedi türleri, köpek türleri,papağan çeşitleri, kuş çeşitleri satış çeşitlerimiz içerisinde bulunmaktadır.

– Ürün tedarik ederken nelere dikkat ediyorsunuz? Bir ürünün işletmeniz üzerinden satılabilmesi için ne gibi şartlarınız var?

Ürün tedarikinde bizim için önemli olan kalitesidir. Bu konudaki felsefemiz “kendi yemediğini başkasına yedirme”dir. Sektör piyasasında çok geniş bir ürün yelpazesi vardır elimizden geldiği kadarı ile her çeşit ürünü bulundurmaktır amacımız.

– Ürünlerinizi internet üzerinden satıyor musunuz? Bu konuda planlarınız var mı?

E-ticaret satış kanalımız var. E-ticaret aslında çok ayrı bir sektördür ayrı bir kanaldır.Fakat bizim ürünlerimizin satışının % 70’i mağaza kanalındadır.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 11 =

Yeniler

Köşe Yazıları