Erbaa Hayvan Bakımevi’nde Korkunç Manzara ve Kurtarılan 106 Köpek…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

 ankara_erbaa_kurtarilan_kopekler-4 (1)

AnadoluFed Ankara Temsilcisi Haydar Özkan,  Erbaa Bakımevi ziyaretlerinde ölüme terk edilmiş köpekleri Ankara Çankaya Bakımevine nasıl getirdikleri hakkında şu bilgileri verdi:

07/09/2016 Tarihinde ekibimizle Erbaa ilçesindeki bakımvine gittiğimizde 113 köpek ileri derecede uyuz 50 tanesi ölmek üzere olduğu, ayağa dahi kalkamadığı bir manzara ile karşılaştık. Hızla görüşmelere başladık ve ölüme mahkum hayvanları kurtarmadan oradan ayrılmamaya karar verdik.

ankara_erbaa_kurtarilan_kopekler-6ankara_erbaa_kurtarilan_kopekler-3Üç günlük korkunç bir telefon-yazışma ile Tokat Erbaa arasında mekik dokuyarak, hızlı bir maratonundan sonra 09/09/2016 sabahı Erbaa belediyesinin nakil için yazışmaların başlamasını sağladık. Saat 17:15’de yazışmalar bitti. Kamyon geldi 46 adet ölmek üzere olan can yüklendi kontroller tamamlandı saat 20:00’de kamyon önde biz arkasında kendi aracımızla yola çıktık.

ankara_erbaa_kurtarilan_kopekler-1Gece saat 03:00’de Ankara Çankaya belediyesi bakımevine girdik. Bakımevinde Çankaya belediyesi veteriner müdür yardımcısı, Sorumlu veteriner hekim ile birlikte 3 veteriner hekim, 10 bakımevi personeli bizi karşıladılar. Ertesi gün hemen tedaviye alındılar. Sürekli kontrol ediyoruz.

1 Hafta sonra da Erbaa da kalan hayvanları almak için tekrar Erbaa’ya gittik. 60 hayvanı da alarak Ankara ya hareket ettik. Saat 20:00’de araç Çankaya Bakımevine ulaştı. Bakımevinde bizi yine full kadro karşıladılar. Hayvanlar sağ salim indirilerek ertesi gün tedaviye alındılar.

ankara_erbaa_kurtarilan_kopekler-2Hasta olup da yerinden kımıldayamayan Erbaa köpekleri, 1 haftada canlandılar, koşup oynuyorlar.

Çok sıkıntılı günler geçirdik ama, hayvanları kurtarmış olmanın huzuru hepsine değdi.

Erbaa Belediyesini de ikna ettik, yeni bir bakımevi yapıyor ve yeni bir veteriner işe alacak.

Haydar Özkan 

AnadoluFed Ankara Temsilcisi

Kaynak: http://www.haykonfed.org/

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × three =

Yeniler

Köşe Yazıları