Eskişehir’de Dövülen Köpek Koruma Altına Alındı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Eskişehir’de sahibi tarafından dövülürken bir cep telefonu kamerası tarafından görüntülenen köpek, sahibinin elinden alınarak korunma altına alındı.

Eskişehir’de bir kedinin öldürülmesinin ardından bir köpeğin sahibi tarafından dövülmesi geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Yaşanan bu olayın ardından köpeğin dövüldüğü yeri bulmaya çalışan Hayvan Haklarını Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, 2 saat çalışmanın ardından adresi buldu. Kurt, daha sonra polis ekipleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri ile Tepebaşı Hayvan Barınağı çalışanlarıyla irtibata geçti. Ardından köpeğin bulunduğu bina önüne gelen ekipler, kapıların kapalı olmasından dolayı önce ev sahibine, daha sonra ise kirada bulunan vatandaşa ulaştı. Telefonla irtibata geçilmesinin ardından olay yerine gelen vatandaş, polis ekipleri ile eve çıktı. Evde dövülen köpeğin yanı sıra iki yavrusu ve başka bir Pitbull cinsi köpeğin olduğu tespit edilirken, şahıs köpeklerin sahibi olmadığını iddia etti. Yetkililer iki köpeğe ve 2 yavruya el koydu. Köpeklerin sahibine yaklaşık 20 bin lira ceza uygulanacağı belirtildi.

“DAYAK YİYEN KÖPEĞİN İKİ YAVRUSU DAHA VARMIŞ”

Yaşanan olayla alakalı açıklamalarda bulunan Hayvan Haklarını Koruma Derneği Eskişehir Şube Başkanı Duygu Kurt, bir haber ajansı tarafından servis edilen görüntüleri izledikten sonra harekete geçtiklerini ifade etti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − seven =

Yeniler

Köşe Yazıları