“Evcil hayvanlar karne hediyesi olarak alınıp sokağa atılmasın”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

n.köse

Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, vatandaşların, çocuklarına kedi köpek gibi evcil hayvanları karne hediyesi olarak aldığını, ancak bir hafta sonra bakamayacaklarını anlayınca sokağa bıraktıklarını söyledi. Köse, “Hayvanlar çocuklara alınacak bisiklet değildir.

Hayvan beslemek ciddi bir iştir. Evinizde bir canlı olduğunu unutmadan almalısınız.” dedi.

Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, her geçen gün sayıları artan sokak hayvanları konusunun çok ciddi bir sorun olduğunu belirtti. Hayvanlar kısırlaştırılarak popülasyonun önüne geçilebileceğini belirten Köse, “Sokak hayvanları konusu çok ciddi bir sorun. Şunun için söylemiyorum. Sokak hayvanlarını yok edelim demiyorum. Canlıların yaşama hakkı var. Sokak hayvanlarının popülasyonunu azaltmak asıl olan mesele. Bunun yolu da kısırlaştırmaktan geçiyor.” diye konuştu.

Sokak hayvanlarını tabiî ki herkesin beslemesi ve iyi davranması gerektiğini hatırlatan Köse, “Onları besleyelim, iyi davranalım ama mutlaka kısırlaştırma yapalım ki sokaktaki popülasyon azalsın.” diye ifade etti.

“HAYVANLARA ÇİP TAKILMALI”

Evcil hayvanların karne hediyesi olarak alınmaması konusunun çok önemli olduğunu belirten Köse, “Hayvanlarımıza çip takalım. Sahiplenenler çiple sahiplensinler. Vatandaş karne hediyesi olarak kediyi köpeği alıp, sonra bakamayıp bir hafta sonra sokağa salıyor. Bunun önüne geçilebilmesi için cezai yaptırımların olması gerekiyor. Hayvanlar çocuklara alınacak bisiklet değildir. Hayvan beslemek ciddi bir iştir. Evinizde bir canlı olduğunu unutmadan almalısınız. Ona göre davranmalısınız. Bakamayacaksanız, kesinlikle karne hediyesi olarak almanın bir anlamı yoktur.” şeklinde konuştu.

İLÇE BELEDİYELERİ TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

Hayvan barınakları konusunda ilçe belediyelerinin de elini taşın altın katması gerektiğini hatırlatan Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Veteriner Hekimler Odası olarak ne yapabiliriz. Büyükşehir belediyesine barınaklar devredildi ama bence ilçe belediyeleri de elini taşın altına koymalılar. Hayvan barınakları yapalım. Yeteri kadar veteriner hekim istihdam edilmeli kısırlaştırma faaliyetleri yapılmalı. “

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six − three =

Yeniler

Köşe Yazıları