Gelemenli Öğrenciler Avrupa’da Staj Yaptı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Tekkeköy Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kabul edilen ‘Modern Embriyo Transferi Yöntemleri’ isimli erasmus projesi kapsamında öğrenciler, Macaristan ve Çekya’daki tarım liselerinde okuyan akranlarıyla beraber staj yaptı.

Okul Müdürü İsmail Rahman Köse, “Öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak bu projemizle, AB ülkelerindeki modern embriyo transferi yöntemlerini yerinde görme ve uygulama içinde yer almaları sağlandı” dedi. Köse, “Proje kapsamında öğrenci ve veteriner hekim öğretmenlerimiz Prag- Çekya ve Budapeşte-Macaristan’a gitti. Mart ayında da Letonya’ya gidecekler” diye konuştu.
AKREDİTE KURUM OLACAĞIZ
Müdür Köse, “Yabancı dil konusunda seviyelerinin gelişmesi yönünde öncü olacağız. Kalkınma Bakanlığı’nın hayvancılık özel ihtisas komisyonu raporunun stratejik planında stratejik amaçlarına uygun nitelikli bir personel olması, uluslararası alanda geçerli bir sertifikaya sahip olmalarını hedefliyoruz. Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Akredite kurum olma yolunda hazırlıklara başladık. Kriterleri yerine getirip, başvuru yapacağız” dedi. Proje Koordinatörü Veteriner Hekim Hasan Yeşilyurt ise, “Projede yer alan öğrencilerimiz, uluslararası geçerliliği olan belgelere sahip olup, özellikle özel sektörde istihdam edilebilme, kamu sektöründe ise diğer meslektaşlarına göre daha nitelikli olacaklar” diye konuştu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − six =

Yeniler

Köşe Yazıları