Hayvanat Bahçesine ziyaretçi akınına uğradı…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

uzun-tatil-firsat-oldu-ortadogunun-en-buyuk-hayvanat-bahcesi-doldu-tasti-935635Özellikle tatil günlerinde büyük küçük her yaştan binlerce vatandaşın zamanını geçirmek için tercih ettiği Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde ziyaretçiler değişik türlerden hem vahşi hem de evcil hayvanlarını aynı zamanda görebiliyor. 
Hayvanat Bahçesi, barındırdığı vahşi ve evcil hayvan çeşitliliği ve kapsamı ile Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi. 
Şu anda Hayvanat Bahçesi’nde yırtıcı ve evcil 160 farklı türden toplam bin 853 hayvan bulunuyor. Hayvanat Bahçesi’nde aslan, kaplan, puma gibi doğal yaşam alanları Anadolu olmayan yırtıcı hayvanlar ile boz ayı, kurt, vaşak, çakal, tilki gibi ülkemiz kırsalında yaşayan yırtıcıları görebilmek mümkün, Maymun, zebra, deve, lama, zürafa, kürklü şebek, cibon maymunu, şempanze ve örümcek maymun gibi dünyanın farklı bölgelerine özgün hayvan türleri de Hayvanat Bahçesi’nin diğer sakinleri. 
Ancak filmlerden, kitaplardan ve belgesellerden tanıyabildiğimiz birbirinden güzel ve ilginç hayvanların canlı canlı karşımızda durduğu, özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği Hayvanat Bahçesi’nin en çok ilgi gören sakini elbette ormanlar kralı aslan oluyor. 
Kedigiller ailesinin 3 temsilcisi, izleyenlerin heyecanlı bakışları arasında asil ve kendine güvenli duruşuyla takdir topluyor. 
Hayvanat Bahçesi’nde Asya ormanlarının en vahşi hayvanını temsil eden, şimdilik ziyaretçilerin göremediği özel bakımda 3 aylık bebekleri bulunan kalabalık kaplan ailesi de kedigiller familyasının azametli temsilcileri olarak göz kamaştırıyor. Değişik yaşlarda 3 aylık bebekleri 5’i erkek. 4’ti dişi 9 kaplan, bahçedeki yırtıcı hayvanların en kalabalık ve dikkat çeken ailesi. 
Bahçe’de, yüzme havuzlu özel kafesinde misafirlerini iri hantal gövdesi karşılayan su aygırı Memiş, sıcak bölgelerdeki akarsuların yırtıcı avcısı timsahlar, upuzun boyları ve narin yapılarıyla Şakir ve Merve adlı iki zürafa başta çocukların olmak üzere yediden yetmişe herkesin ilgi odağı oluyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + eight =

Yeniler

Köşe Yazıları