“Her Biri Tıpkı İnsanlar Gibi Eşsiz…”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

GNR Pets’ten Sn. Gökşin Özgören ile Sohbet Ettik…

– Kendinizden biraz bahseder misiniz?
Merhaba, ben Gökşin Özgören, Gnr Seramik Limited Şirketi Genel Müdürüyüm. Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı mezunuyum, ayrıca Kadir Has Üniversitesi’nde İşletme bölümünde yüksek lisans yaptım. Küçük yaşlarda seramik atölyemizde
yazları çalışarak öğrendiğim baba mesleği seramiği, tasarım alanında edindiğim deneyimlerimle de son 5 yıldır bayrağı devralarak sürdürüyorum.

– Güner Seramik’ten bahseder misiniz?
Firmamız Şemsettin Özgören tarafından 1967’de akvaryum içi dekoratif seramik üretimiyle faaliyete başlamış ve günümüze dek devam ederek, bunun yanında farklı sektörlerde de yüzlerce değişik tasarıma sahip seramik objeler üretmektedir. Balık, su kaplumbağası, akvaryum canlıları, kedi, köpek, bitkiler ve tabi ki insanlar için pek çok seramik obje ürün gamımızda mevcut.

– Ürün çeşitlerinizi anlatır mısınız?
Gnr Plastik markamızla akvaryum içi plastik vantuz, hortum, elyaf, filtre süngeri gibi sarf malzemeleri, Gnr Pet’s markamızla kedi ve köpek mama ve su kapları, Güner Seramik markamızla da akvaryum içi dekoratif ürünler ve yavruluklar, kaplumbağa bahçeleri satışını
yapmaktayız.

Bu sene Haziran ayı sonu itibariyle firmamız Güner Seramik ünvanını GNR Seramik Limited Şirketi şeklinde değiştiriyor, bu bağlamda mevcut markalarımızın konumlandırmalarıyla ilgili de değişiklikler planlamaktayız. GNR Plastik ve GNR Pet’s markalarımızı Pet sektöründe evcil hayvan ürünleri için yurtiçi ve yurtdışı pazarlarında öne çıkartmayı, Güner Seramik markamızı da
hobi amaçlı boyama için objeler üretiminde konumlandırmayı planlamaktayız.

Son 5 yılda yeni girdiğimiz hobi amaçlı seramik ürün kategorisinde Türkiye çapında geniş ve kaliteli ürün seçeneğiyle pazar lideri konumuna ulaştık. 500’ün üzerinde ürün seçeneğini yeni tasarımlarımızla genişletmekte, bayilik sistemiyle toptan satışını yapmaktayız, ayrıca bu alanda ulusal fuarda katılımcı olarak yer alıyor ve Güner Seramik markasını daha geniş kitlelere tanıtmaya gayret ediyoruz.

Pet sektöründeki daha eski geçmişimizin verdiği tecrübeyi yerli ve sağlıklı ürünlerimizi yeni tasarımlarla perçinleyerek geliştirmeyi hedefliyoruz. GNR Pet’s markasını sektörümüzde Petzoo Fuarı ve diğer mecralarda tanıtarak uluslararası bir marka konumuna getirmeyi amaçlıyoruz.

– Güner Seramik ürünleriyle tüketiciye neler sunuyor?
Biz öncelikle 50 yılı aşkın süredir bildiğimiz ve sevdiğimiz seramiği, tüm canlıların ihtiyaçlarına göre tasarlayıp üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Seramik binlerce yıldır insanlığın şekillendirerek kullandığı en eski ve doğal malzemelerdendir. Sağlıklı ve tabii bir malzemedir. İnsan emeği yoğundur, satın alınana kadar çoğu el emeği pek çok süreç sonunda ve her biri tıpkı insanlar gibi eşsiz, hiçbiri yüzde yüz aynı olmayan ürünler ortaya çıkar.

Akvaryum içinde seramik balıklarınızın yaşam ortamına zarar vermediği gibi, ayrıca suyun kalitesini ve yapısını düzenler. Kedi ve köpeklerimizin su ve mama kaplarının seramik olması hijyenik, sağlıklı olmasının yanı sıra evinizde dekoratif olarak da kaliteyi vurgular. Özellikle bu ürün grubumuzda tamamı el yapımı ve tasarımcılarımız tarafından tek tek elde boyanan mama kaplarımız, fabrikasyon ürünlerden uzaklaşan kişiye özel tasarım beklentilerini göz önüne alarak üretilmektedir. Dilerseniz üstüne kedi ya da köpeğinizin ismi özel olarak yazılarak, fırınlanıp tek ve eşsiz bir tasarım ortaya çıkarılabilmekte, web sitemizden bu şekilde sipariş verilebilmektedir.

– Üretimini planladığınız yeni bir ürün ya da ürün grubu var mı?
Her sezon pek çok yeni ürün tasarımını üretime alıyoruz, hobi grubumuz bu anlamda daha yoğun oluyor. Fakat Pet sektöründe mama kabı koleksiyonumuza yeni modeller ve ikili mama kabı standları, mama kabı altına serilen mat denilen Amerikan servisler üzerine çalışıyoruz. Akvaryum grubunda tatlı su karideslerine yönelik minyatür model çalışmalarımız da yakın zamanda çıkartmayı planladığımız ürünler arasında…

– Önümüzdeki yıllarda pet sektörü için yeni yatırımlar planlıyor musunuz? Bahsedebilir misiniz?
Bu seneden itibaren kurumsal yapımızda başladığımız değişikliklerle birlikte gerçekleştirmek istediğimiz yatırım planlarımız bulunuyor. Özellikle ürünlerimizin yurtdışı pazarlarda avantajlı yanlarını dikkate alarak ihracatımızı artırıp, kapasite arttırmaya yönelik yeni üretim merkezi hedefliyoruz.

Gerekli alt yapı yatırımları yapıldı, inşaat aşamasına bu sene geçilmesi planlanıyor. Bununla birlikte daha geniş üretim tesisi ve modern ekipmanlarla önümüzdeki 5 sene içinde hem kapasite, hem çeşitlilik anlamında markamızı büyüterek dünyanın pek çok noktasında tüketicilerle buluşturmayı umut ediyoruz.

– Ürünleriniz hangi mecralardan satışa sunuluyor? Tüketiciler size hangi kanallardan ulaşabiliyor?
Ürünlerimizi toptan olarak, bayilik sistemiyle satışını yapıyoruz. Ancak günümüzde internet üzerinden satış ve pazarlama yapılması tüm markaların önemli bir pay ayırdığı noktaya ulaştı.

Biz de tüm ürün çeşitlerimizin mağazalarda yer alamamasından kaynaklı nihai
tüketici beklentilerini göz önüne alarak “www.gnrpets.com” web sitesinden perakende satış, “www.gunerseramik.com.tr” web sitemizden ürün tanıtım ve pazarlaması yapıyoruz. Toptan bayilerimiz, pet shoplar, veteriner noktalarından ve internet kanallarından ürünlerimizi tercih eden hayvanseverlere ulaşmaya gayret ediyoruz.

– Türk Pet Sektörü’nün gelişimi hakkında neler düşünüyorsunuz?
Türk pet sektörü, içinde bulunduğumuz toplumun hayvanlara ve canlılara olan ilgisinin, sevgisinin artmasına paralel olarak büyüyor diye düşünüyorum. Geçmişte sokak hayvanlarıyla sınırlı olan bu iletişim artık şehirli insanın evinde kendi çocuğu gibi, arkadaşı gibi sevip baktığı evcil hayvanlara yöneldi. Bu ilginin sağlıklı ve sürdürülebilir olması esas olmalı. Gelip geçici hevesle alınan, bakımları tam yapılmayan evcil hayvanlar maalesef ileriye dönük bir problem olabilir.

Kaliteli, sağlıklı, bilinçli malzeme ve ekipmanlar kullanımı tüketicilere benimsetilmeli, bu anlamda yerli, güvenilir, takip edilebilir, üreticilerin ürünlerine talebin artması sektörümüzün düzgün bir şekilde büyümesi için önemli bir faktördür.

Dışa bağımlı ürünler ile sektör, yaşanan ekonomik darboğazlarda istenen verimi elde edemeyip, potansiyelini kaybetmektedir. Halbuki ithalat yerine ihracata odaklanmamız gerekir tüm sektörlerde olduğu gibi. Neyse ki bu şekilde düşünen pek çok sektörel firma gerekli
atağı yaparak Türkiye’nin bölgesinde kuvvetli ve öne çıkan bir ülke olmasını inanıyorum ki sağlayacaktır.

– Sizin söylemek ya da eklemek istedikleriniz nelerdir?
Sektörün en eski üretici firmalarından birinin ikinci kuşak temsilcisi olarak pet sektöründe kalıcı, güzel işlerle yer edinmeyi kazançtan ötede gördüğümü, yaptığımız ürünlerle herkesin beğenisini ve takdirini kazanmayı sürdürmeyi dilediğimi söylemek isterim. Bizimle aynı düşünceleri paylaşan tüm sektör camiasıyla iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacağımızı belirtir, herkese işlerinde başarılar dilerim.

Gökşin Özgören

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + five =

Yeniler

Köşe Yazıları