JCI Beşiktaş şubesinin ‘Sahibi olma İnsanı Ol’ sosyal sorumluluk projesi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

JCI Beşiktaş şubesinin ‘Sahibi olma İnsanı Ol’ sosyal sorumluluk projesi hayvan severleri biliçlendirmeye devam ediyor.

sahibi olma insanı olİnsanlar çeşitli sebeplerle evcil hayvan sahibi olmaktalar. Fakat genelde maddi, manevi, fiziksel sorumluluklar ve hukuksal haklarının bilincinde olmadan çıktıkları bu yolculukta karşılaştıkları zorlukları aşmak  yerine, hayvanları sokaklara, ormanlara yada kırsal alanlara terk etmeyi tercih etmekteler. Projenin amacı; Bu toplumsal problemin ortadankaldırılmasına katkı sağlamaktır.

Projenin Ana Amacı;

İnsanların dostlarıyla yolculuklarına HUKUKSAL HAKLARINI ve MADDİ, MANEVİ, FİZİKSEL sorumluluklarını bilerek başlaması

‘SAHİBİ OLMA İNSANI OL’ projesi toplumda farkındalık oluşturmak adına çeşitli sosyal medya kanalları üzerinden yapılan paylaşımlarla maksimum kişiye ulaşarak gerçekleştirilecektir.

Toplum Sağlığı ve Hayvan Sahiplerini Bilinçlendirmek için “SAHİBİ OLMA İNSANI OL”

JCI Beşiktaş Şubesi olarak almış olduğumuz Etki (İmpact) Eğitiminden yola çıkıp, toplumun her gün gördüğü fakat artık sıradanlaşan sokak köpekleri ve toplum çoğunluğunun göremediği ormanlarda yaşam mücadelesi veren hayvanlara günlük besleme etkinliklerinin sadece yara bandı tedavisi olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak daha etkili ve sorunun kaynağına derinlemesine inip tespit ederek odaklandık.

Yapmış olduğumuz araştırma çalışmaları neticesinde; İnsanların kendi yalnızlıklarını gidermek, çocukların özenme sonucu ısrarları, karne hediyesi yada sevgililer günü gibi gerekçelerle evcil hayvan edindikleri ortaya çıkmaktadır. Bilinçsiz bir şekilde hayvan sahibi olan kişiler tarafından, evcil hayvanın duygusal ve fiziksel ihtiyaçları, sahiplenici kişilerin üzerine düşen hukuksal, maddi, manevi ve fiziksel sorumluluklar ve beraber  yaşamı tecrübe etmeye başladıklarında karşılaşılan zorluklar sebebiyle hayvan besleme tercihlerini tekrar gözden geçirdiklerinde Sahipleniciyi bir karar, Sahiplenilen evcil hayvanı ise bir yol ayrımı yada hayatının dönüm noktası beklemektedir.

Sahiplenilen evcil hayvanın hayatı sahiplenicinin kararına kalmaktadır!

Verilecek bu kararda sahiplenicinin eğitim durumu, maddi geliri, aile yapısı ve ailesinden aldığı eğitim, yaşam tarzı, çalışma hayatı, sorumluluklarını kabullenme veya sorumluluktan kaçma gibi birçok etken devreye girmektedir. Sorumluluklarını bilmeden yada görmezden gelerek hayvan sahiplenmenin sonucu olarak, maalesef insanlar meydana gelen sıkıntıları aşmak  yerine, hayvanları sokaklara, ormanlara yada kırsal alanlara terk etmeyi tercih etmektedirler. Günümüzde bazı Hayvan Barınakları, Kurtköy-Aydos-Beykoz Ormanları, Ömerli Barajı, Polonezköy dolayları ve ülkemizde daha birçok yer maalesef terk edilmiş hayvanların yaşam mücadelesi verdikleri alanlar haline dönüşmüştür.

İşte bu sebepler ışığında İnsanların dostlarıyla yolculuklarına,  MADDİ, MANEVİ, FİZİKSEL sorumluluklarını ve  HUKUKSAL HAKLARINI bilerek başlamasının gerekliliği sonucu ortaya çıkmaktadır.  Bu sayede; BİLİNÇSİZCE  evcil hayvan sahibi olmanın getirdiği bu üzücü durumun yaşanmasını en aza indirgemek ve hatta ortadan kaldırmak, insanların hayvan besledikleri için komşuları yada toplumun bir kesimi tarafından uğradıkları şiddet, hakaret ve mobing durumlarına karşı hukuksal hakları, topluma karşı olan yasal sorumlulukları konusunda bilinçlendirmek, İnsan ve hayvanı ortak bir dil sahibi yapmaya yönlendirip yaşam alanlarını ve yaşamlarını problemsiz bir şekilde paylaşmalarına temel oluşturacak bilgileri sağlamak, hayvan ile insanın birbirlerini anlayarak dostluk kurmalarını sağlamak, hayvanların sahipleri tarafından sağlık kontrollerinin eksiksiz ve tam yaptırılmasını, toplumun hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklara karşı yüksek seviyede korunmasını hedef alarak, proje konularında Uzman Veteriner, Uzman Hukukçu ve Uzman Eğitmenler üzerine inşa edilmiştir.

Ünlü İsimlerin de Destek Olduğu “Sahibi Olma İnsanı Ol” projesi tamamen organik olarak Yüksek Erişim Rakamlarına Ulaşmakta

Proje, evcil hayvanların ihtiyaçlarını ve evcil hayvan sahibi kişinin ihtiyaçlarını değerlendirmek adına gruplandıran “Sahibi Olma İnsanı Ol” projesi konusunda uzman Köpek Eğitmeni (Göktan EKER-Polis ve Askeri Köpek Eğitim Uzmanı – K9 Trainer, Gülru BATUR- Pozitif Köpek Eğitmeni),  Veteriner (Vet. Aslan Murat AKYÜZ, Vet. Umut POLAT , Vet. Banu ŞENTÜRK) ve  Hukukçular (Av.Hülya Yalçınİstanbul Hayvan Hakları Komisyon Başkanı,Av.Barış KarlıHayvan Hakları Komisyon Genel Sekreteri) ile yapılan sosyal farkındalık videolarına Projenin  kamu ilgisini en üst seviyede çekebilmesi adına ünlülerden destek istenmiştir.

Projeye destek verenünlüler ;Sn.Tuna Arman, Sn. Korel Cezayirli, Sn. Rüzgar Aksoy, Sn. Beyti Engin,Sn. Cihan Ercan ve  Sn. Ceren Taşçı’ da projeye gönülden destek veren ünlülerden.

JCI Hakkında :

JuniorChamberİnternational  (JCI), dünya çapında 100’ ün  üzerinde ülkeden yaklaşık çeyrek milyon 20’ li ve 30’ lu yaşlarındaki genç liderlerin bir arada bulunduğu bir küresel platformdur. Pek çok yerel, ulusal ve küresel proje ve aktivite aracılığı ile JCI Üyeleri tanışıyor, öğreniyor ve gelişiyor.

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği diğer bir deyişle, JuniorChamberİnternational, üyelerine liderlik vasıfları ve toplumsal bilinç kazandırarak yaşadıkları toplumda pozitif değişimi sağlamalarına destek olmayı amaçlayan uluslararası 101 yıllık bir dernektir.

JCI Beşiktaş Şubesi ise Türkiye’nin en yeni şubesidir.JCI’ın “İnsanlığa Hizmet Yaşamın En Güzel Uğraşıdır” değerlerinden yola çıkarak “Sahibi Olma İnsanı Ol” projesini hayata geçirmiştir.

 

https://www.facebook.com/sahibiolmainsaniol/

https://www.youtube.com/watch?v=4yur161C10M

https://www.youtube.com/watch?v=3Sryyrj5iOc

https://www.youtube.com/watch?v=WXGGuabkp0Q

 

FACEBOOK : JCI BEŞİKTAŞ

FACEBOOK : @sahibiolmainsaniol

TWETTER : @insaniol

INSTAGRAM : @sahibiolma_jcibesiktas

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × one =

Yeniler

Köşe Yazıları