Kaçak avcılara ceza

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

SOSYAL medyayı takip eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı koruma altındaki sırtlanı köpeklerine öldürten ve bu görüntüleri Facebook’ta paylaşan üç çobana 16 bin TL ceza kesti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü sosyal medya üzerinden yasa dışcizgili-sirtlanı avcılık yapanları yakalıyor.Daha önce araba farıyla tavşan avlayan kişinin Facebook’ta paylaştığı görüntü üzerine bu kişiye ceza kesen bakanlık yine Facebook’ta paylaşılan görüntülerden Mardin Kızıltepe’de üç kişinin koruma altındaki türlerden çizgili sırtlanı köpeklerine parçalattıklarını belirledi. Paylaşılan görüntülerde “Maddog” (deli köpek) rumuzu kullanılması dikkat çekti. Bu görüntüler üzerine bakanlık ve jandarma ekipleri avcı dernekleriyle birlikte araştırma yaptı. Görüntülerdeki üç kişininS.C. M.Ç. ve A.Ç. isimli şahıslar olduğu belirlendi.

‘SÜRÜMÜZE SALDIRDI’

İfadeleri alman üç kişi, sırtlanın sürülerine saldırdığını, sürüyü korumak için sırtlanı öldürdüklerini söyledi. Koruma altında olan çizgili sırtlanı öldürenler hakkında Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten 14 bin 585 lira idari yaptırım ve Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvana eziyet etmekten 1362 lira ceza kesildi. Olayda kullanılan av tüfeğine de el konuldu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + seventeen =

Yeniler

Köşe Yazıları