Köpeğe Katarakt Ameliyatı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Sahibi gözündeki değişimi fark etti, hemen bir veterinere başvurdu. 9 yaşındaki köpeğin sol gözünde katarakt vardı, tek çare ise ameliyattı. Karar verildi ve köpek ameliyata alındı. Dünya Göz Hastanesi ve Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi tarafından yapıldı.

Konya’da 9 yaşındaki coocker cinsi köpek eskisi gibi oynayamıyor koşamıyor ve sağlıklı göremiyordu; çünkü sol gözünde katarak oluşmuştu. “Kızım” isimli bu sevimli köpeğin sağlığına kavuşabilmesi için tek çare ameliyattı.

Dünya Göz Hastanesi Konya Şubesi harekete geçti ve teknik destekte bulundu. Hastane, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesine göz ameliyatlarında kullanılan FAKO cihazını hibe etti.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinde 10 kişilik bir ekip tarafından ameliyatı gerçekleştirilen köpek sağlığına kavuştu.

Köpeğin sahibi Prof. Dr. Sevgi Pekcan “Daha önce çok güzel top oynayan bir köpekti. Ancak artık oynayamayınca iki yıl önce farkettik. İki yıl önce sağ gözünden katarakt ameliyatı oldu. Şimdi de sol gözünde aynı sorun olunca yeniden ameliyat kararı alındı” dedi.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Fahrettin Alkan ise insanlarda olduğu gibi kedi ve köpeklerde de son yıllarda yaygınca ortaya çıkan katarakt hastalığının tedavisinin yapıldığını belirtti. Alkan “Operasyonun yapılması için Dünya Göz Vakfı tarafından Ana Bilim Dalımız kliniğine hibe edilen FAKO cihazıyla gözleri görmeyen kedi ve köpekler bundan böyle gören gözler olarak yaşamlarına devam edecek” diye konuştu.

Dünya Göz Hastanesi Müdürü İrfan Yalçın da “Vakıf olarak cihazı bölüme bağışlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four + thirteen =

Yeniler

Köşe Yazıları