Mahkeme ‘Ailenin Bir Ferdi’ Dedi: İtalya’da Hasta Köpeğine Bakmak İsteyen Kadına Ücretli İzin

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

İtalya’da hasta köpeğine bakmak için 2 günlük izin kullanan akademsiyen bir kadın, açtığı ‘hastalık ödeneği’ davasını kazandı. Davaya bakan hakimin ‘evcil hayvanlar ailenin bir ferdi’ olarak sayılmalıdır kararı İtalya’nın katı hayvan hakları kanunlarını bir kez daha öne çıkarırken, önde gelen birçok aktivist grup kararı bu konuda atılmış büyük bir adım olarak değerlendirdi. İtalya’da evcil hayvan sahipleri ve hayvanseverler mutlu..

Roma’nın La Sapienza Üniversitesi’ nde akademisyen olarak görev yapan kadın 12 yaşındaki Cucciola adlı İngiliz setter cinsi köpeğine bakmak için izin istediği 2 günlük sürede ‘hastalık ödeneği’ almayı talep etmişti. 12 yaşındaki İngiliz setter cinsi Cucciola, geçirdiği ameliyat sonrasında bakıma ihtiyaç duyuyordu. Bu talebini mahkemeye taşıyan kadının avukat ları İtalya’nın olcukça katı hayvan hakları koruma kanunlarına atıfta bulunarak kadının iki günlük izninin ‘ücretli izin’ olarak sayılması gerektiğini iddia etti.

La Pressa’nın haberine göre davanın hakimi avukatların iddialarını kabul etti ve kadının hasta köpeğine bakmak için kullandığı 2 izin gününde ‘ciddi ailevi veya kişisel sebepler’ dolayısıyla maaşının ödenmesi hükmünü verdi. İtalya’nın oldukça katı hayvan hakları kanunlarına göre, hasta evcil hayvanlarıyla ilgilenmeyen, onların eziyet çekmesine izin veren kişiler 1 yıl hapis ve 10.000 avro kadar para cezasına çarptırılabiliyor. Artık, gerekli veteriner belgeleri sayesinde aynı durumda olan kişiler bu davayı örnek olarak gösterebilecekler.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları