Putin, Japonları “Hayal” ile korkuttu!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

PUTİN1Japonya ile 4 Kuril takımadası pazarlığına oturmaya hazırlanan Rusya Devlet BaşkanıVladimir Putin, Tokyo ziyareti öncesinde Kremlin Sarayı’nda kabul ettiği Japon gazetecileri Akita-İnu cinsi köpeğiyle korkuttu.

2012 yılında Japon yetkililerce hediye edilen “Yumi” (Hayal) adındaki Akita-İnu cinsi köpekle salona giren Putin, köpeğin tasmasını çıkararak serbestçe dolaşmasına izin verdi. Köpek hırlamaya başlayınca, demeç almaya gelen iki Japon gazeteci  tedirgin anlar yaşadı. Durumun kontrol altında olduğunu söyleyen Putin, “Korkmayın o sakin, ancak çok sert karaktere sahip bir köpek. Kamera ve fotoğraf makinası deklanşörlerine kızdı” dedikten sonra hem gazeteci konuklarını, hem de köpeği sakinleştirdi.

PUTİN2JAPONYA İLE TOPRAK PROBLEMİMİZ YOK!

Japon gazetecilere Tokyo ziyareti öncesinde ilginç bir mesaj da veren Putin’in, “Rusya’nın Japonya ile herhangi bir toprak problemi yok. Japonya bizimle toprak problemi olduğunu varsayıyor. Biz tüm bu konuları masaya yatırıp görüşmeye hazırız” demesi dikkat çekti.

 Putin’in sergilediği taviz vermez tavra rağmen, siyasi gözlemciler Moskova ile Tokyo arasında Pasifik’te bulunan 4 Kuril takım adası için gizli pazarlık yapıldığını söylüyor. Japonya, 4 adanın İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyet Rusya tarafından işgal edildiğini varsayıyor. Rusya ile Japonya bu yüzden formalite icabı bile olsa savaş halindeki iki ülke sayılıyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × five =

Yeniler

Köşe Yazıları