Sn. Sami ARKOHEN ile Pet Kuaförlüğü üzerine görüşme gerçekleştirdik

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Tükiye’de pet kuaförlüğü hizmetinin genel durumunu, mesleğin gördüğü ilgi ve hizmet verenleri de düşünerek değerlendirir misiniz?

Grooming yani pet kuaförlüğü Türkiye de yeni yeni ön plana çıkmakta. Çünkü bu güne kadar küçük ırk köpekler ülkemizde bu kadar popüler değildi. Büyük köpekler yoğunluktaydı. Büyük köpekler makas traşına çok ihtiyaç hissetmedikleri için genellikle veteriner kliniklerinde makine ile sorunlar çözülüyordu. Küçük köpeklerin artması ile makas traşına önem verildi ve pet kuaförülüğünde tabelalı iş yerleri çoğalmaya başladı.

 

Pet kuaförlüğü için ne gibi çalışmalarınız oluyor?

Pet kuaförleri ile ilgili çok geniş çalışmalara başladık. İlk önce yurt dışındaki groomerler ile irtibata geçtik. Geçtiğimiz yılın sonunda Rusya’dan profesyonel eğitmen getirip seminer düzenledik. Tahminimizden fazla ilgi gördü. Bu nedenle projeyi çok yükseklere taşıma kararı aldık.

 

İlk olarak dernek kurmaya karar verdik ve yurt dışı bağlantılarımızı sıklaştırdık. Türkiye genelinde ekim ayında yarışma yapma kararı alıp groomerlerin eğitim alabilmeleri için elimizden gelen bütün imkanları kullanmaya başladık. Türkiye’de bulunan groomerlerin çok azı yurt dışında makas tıraşı konusunda eğitim aldı. Bu nedenle ilk hedefimiz makas traşı konusunda başarılı eğitmenler ile irtibata geçip Türkiye’ye gelmelerini sağladık ve anlaşmalar yaptık.

 

Düzenlediğiniz etkinliklerin ana hedefi neydi? Bu alanda yaptığınız çalışmaların nasıl geri dönüşleri oldu?

Yaptığımız etkinliklerin ilk amacı show ve reklam yapmaktı. Fakat ihtiyacın farkına vardıktan sonra olayın boyutunun ne kadar büyük olduğunu anladık dolayısıyla yeni atılımlara geçtik.

 

Pet kuaförlüğünde uzmanlaşmak için neler yapılması gerekir? Bunun eğitimini/sertifikasını veren herhangi bir devlet kurumu veya özel kuruluş var mı?

Türkiye’de değil sertifika vermek çalışma ruhsatı bile almakta zorlanan groomingler var. Ankara ile temaslara başladık, sertifika verme konusunda yol almaya çalışıyoruz.

Konuya o kadar ciddi yaklaşıyoruz ki 9 Nisan itibarı ile Agnieszka ONUK hanımefendi bir haftalık eğitim kursu için şu an Moskova’da bulunmaktadır.

 

Son olarak sizin söylemek istedikleriniz nelerdir?

Bu konu gerçekten çok ilgimizi çekiyor. Küçük köpeklerin sayılarının yoğun bir şekilde artması ve özellikle makas traşına önem verilmesinden dolayı eğitim konusunda bütün gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − nine =

Yeniler

Köşe Yazıları