Tatil Bitti ‘Can Dostlar’ Sokağa Terkedildi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

tatil-bitti-can-dostlar-sokaga-terkedildi-1476622748251

Muğla’nın Ula İlçesi’nin dünyaca ünlü ‘sakin şehir’ unvanlı Akyaka Mahallesi’nde tatilciler yanlarında getirdikleri evcil hayvanları geri götürmeyerek sokağa bırakıyor.

Akyaka Mahallesi’nde, yaz döneminde sokaktaki 200’ü bulan kedi-köpek sayısı, kış döneminde ortalama 400’ü buluyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise sokaklardan topladığı hayvanları kısırlaştırarak sahiplendiriyor.

Akyaka Mahallesi’nde yaşayan hayvansever Semra Meral, “İnsan sorunu yaşıyoruz. Hayvanları sokağa terk etmek, onların ölümü demektir. Bu dünyayı hep birlikte paylaşmak için mücadeleden vazgeçmeyelim. Evcil hayvanlar sokakta uzun süre hayatlarını idame ettiremez. Bu hayvanlar, sokak hayvanlarına göre daha hassas ve daha duygusaldır. Kendilerini diğer canlılardan koruma mekanizmaları ise yok denecek kadar azdır. Bu nedenle tatilciler geldikleri bölgelerden getirdikleri evcil hayvanları sokaklara atmamalılar. Bir hayvanın sorumluluğunu almak bir çocuğun sorumluluğu almakla aynıdır. Bu mesuliyeti taşıyamayan tatilciler hayvan bakmasın” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten + three =

Yeniler

Köşe Yazıları