Türkiye Sokak Hayvanları İçin Seferber Oldu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlar, soğuk kış aylarında yiyecek ve ısınma ihtiyaçlarını gidermekte güçlük çeken sokak hayvanlarının imdadına koştu. Kimi emekli maaşını hayvanlar için harcadı, kimi ise el emeği ile kulübeler ve yemlikler yaptı.

TM Dijital Haber Merkezi
Türk halkı, kış mevsiminin soğuk yüzünü göstermesiyle yiyecek ve barınma ihtiyacını karşılamakta güçlük çeken sokak hayvanları için seferber oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yoğun kar yağışı haberleri gündemden düşmezken, sokak hayvanları için gösterilen çaba da aynı oranda iç ısıtmaya devam ediyor.

Emekli maaşını hayvanlar için harcıyor
Ankara’nın Mamak ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Hasan Yılmaz, emekli maaşını, kent genelinde yiyecek bulmakta güçlük çeken sahipsiz kedi ve köpeklerin kış aylarında aç kalmaması için harcıyor.

Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Yılmaz, sokak hayvanlarına karşı tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet ederek, “Ben de aldığım emekli maaşımla hayvanların karınlarını doyurmaya çalışıyorum. Eğer aç kalırlarsa bu canlar, soğuktan donma tehlikesi geçiriyorlar. Donarak ölmenin ne demek olduğunu insanların anlaması gerekiyor.” diye konuştu.

Az maliyetle 7/24 sıkıntısız yaşam imkânı
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan Özgür Dolapçı, sokak hayvanlarının kara kış günlerinde aç ve susuz kalmamaları için su borularından mama ve su kabı yaptı.

Bunun çok düşük bir maliyetle gerçekleştirildiğini söyleyen Dolapçı, “Sokak hayvanları kış aylarında daha çok yiyeceğe ihtiyaç duyuyor ve bu ihtiyaçları kadar yiyecek bulamıyorlar. Bunun için bir kalıcı çözüm olarak bu yöntemi buldum.” diye konuştu.

Her gün 2 bin 500 hayvana yetecek yemek yapılıyor
İstanbul’da sokak hayvanları için aşevi kuran bir iş insanı, her gün 2 bin 500 kedi ve köpeğe yetecek kadar yemek yaptırıyor.
Bu aşevinin fabrikasının bahçesine kuran hayırsever adam, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, “Millet olarak kedi ve köpeğin hakkının ne olduğunu bilmiyoruz. Kızanlar da var, teşekkür edenler de… Hayvana şiddet, insan olmanın kıymetini bilememekten kaynaklanıyor. Bunlar Allah’ın yarattığı sessiz kullardır.” diye konuştu.

Ormanda bulduğu köpekler için gecekondu kiraladı
Ankaralı bir hayırsever ise, ormanda bulduğu yavru köpeklere, kiraladığı gecekonduda bakıyor. Burada köpeklerin hem karnını doyurduğunu hem de ısınmalarını sağladığını söyleyen Volkan Koç, bu konuda diğer hayvanseverlerden de destek gördüğünü dile getirdi.

Selçuklu Belediyesi zamanla yarışıyor
Konya’da son dönemde yaşanan kar yağışlarının ardından harekete geçen Selçuklu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehrin birçok yerinde yiyecek sıkıntısı çeken sokak hayvanları için adeta zamanla yarışıyor.
Sokak hayvanlarının gıdaya kolay ulaşımı için oluşturduğu 87 adet kedi evi ve 18 adet köpek beslenme istasyonu ile soğuk hava nedeniyle zor durumda kalan hayvanların imdadına yetişiyor.

Başkentin 150 noktasında besleme çalışması
Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince zorlu kış şartlarında beslenme ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan sokak hayvanları için başkentin 150 noktasında besleme çalışması yürütülüyor.
Mamanın yanı sıra birçok kurumdan toplanan yemek artıklarını da hayvanların imdadına yetiştiren ekipler, Alo 153 Mavi Masa Çağrı Merkezi’ne yapılan çağrılar doğrultusunda yaralı hayvanlar için de ivedilikle harekete geçiyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları