Ünlü yönetmenin evinde ele geçirilen kaçak hayvanlar koruma altına alındı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

ünlü tönetmen

Geçtiğimiz aylarda Orman Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yapmış olduğu operasyonlar kapsamında ele geçirilen tarantulalar, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan hayvanat bahçesinde koruma altına alındı. Koruma altına alınanlar arasında ünlü klip yönetmeni Murad Küçük’e ait hayvanlar da bulunuyor.  

ÜNLÜ YNTMN2Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz aylarda yasa dışı yollarla temin edilen çok sayıda yaban hayvanının bir evde bakıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenlemiş, düzenlenen operasyon kapsamında evde tarantulalar,kertenkele, yılan gibi yırtıcı hayvanlar bulunmuştu. Doğal ortamından koparılarak evde bakılan hayvanlara el koyan yetkililer, hayvanları Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’na teslim etti.

NELER ÇIKMIŞTI?

oruma altına alınanlar arasında ünlü klip yönetmeni Murad Küçük’e ait hayvanlar da bulunuyor.  Klip yönetmeni Murad Küçük’ün Ataşehir’de bulunan evine düzenlenen operasyonda 1 şahin, 2 atmaca, 1 geko cinsi kertenkele, 7 tarantula, 1 sakallı ejder, 1 baykuş, 1 gelincik, 1’i piton 2 yılan ve 1 bukalemun ele geçirilmişti.

‘EV ORTAMINDA BAKIYORUZ’

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Darıca Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitimve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Ülkemizde yaban hayvanlarının evde beslenmesi ya da ticarette kullanılması yasak. Artık doğada bu hayvanların sayısı o kadar azaldı ki bu türlerin evde bakılması veya ticarette kullanılması iyice bu hayvanların doğadaki sayısına darbe vuruyor. Bu doğrultuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Şube Müdürlükleri sürekli operasyon düzenliyorlar. Bu operasyonlarda da ülkemizde çok önemli yaban hayatı hayvanlarının ev ortamında bakıldığına rastlıyoruz” dedi.

İHA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × five =

Yeniler

Köşe Yazıları