Yabancının Gözdesi Evcil Hayvanlar

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Hindistan’ın en büyük hayvan sağlığı şirketlerinden Alivira Animal Health, Türkiye’ye hızlı girdi. Hintli şirket, 35 ülkeye ihracat yapan İstanbul merkezli Provet’in yüzde 60’ını satın aldı

Türkiye’de hemen hemen her sektörde artan uluslararası firmaların ilgisi refahın simgesi haline gelen sağlık alanına da yansıyor. Son dönemde özel sağlık kurumlarında yabancı şirketlerin payı giderek artıyor. Yabancı şirketler ilaç ve hastane markalarından sonra evcil hayvan bakımı ve ilaçları üreten firmaları da radarına aldı. Hindistan’ın en büyük hayvan sağlığı firmalarından Alivira Animal Health de bunlardan. Şirket, İstanbul merkezli Provet Veteriner Ürünleri’ne ortak oldu. Provet’in yüzde 60’ını alan Hintli dev Alvira’nın Yöneticisi Manish Gupta, “Anlaşma ekimde tamamlanacak ve Provet’e ortak olacağız” dedi. “Bu satın almayla küreselleşme yolunda önemli bir adım atmış olduk” diyen Gupta, şöyle konuştu: “Türkiye, bu alanda hızla büyüyor. Şu anda 400 milyon dolarlık bir pazar. Ancak büyüme hızı çok yüksek.”

35 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR
Hindistan’ın en büyük ilaç şirketlerinden Shasun Pharmaceuticals ile SeQuent Scientific’s firmalarının işbirliğiyle kurulan Alivira Animal Health’in ana hissedar olduğu Provet ise 1995’te kuruldu. Binek, kanatlı ve ev hayvanlarına yönelik ürün de geliştiren firmanın üretim portföyünde ise 55 çeşit ilaç bulunuyor. Provet, Moritanya’dan Güney Kore’ye kadar 35 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

ORTADOĞU VE ABD’DEN YATIRIM
Hayvanlara yönelik yatırımlarda son dönemde en dikkat çekenler ise Kuveyt merkezli National Bank Of Kuwait (NBK) ve ABD’li yatırım fonu Riverside oldu. NBK, çiftlik dahil birçok hayvan türüyle ilgili ilaç geliştiren Bavet ile işbirliği kararı alırken, Riverside Company ise Türkiye’nin en büyük evcil hayvan mama üreticilerinden Tropikal Pet’in yüzde 60 hissesine sahip olmuştu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 1 =

Yeniler

Köşe Yazıları