Hizlial.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Pet İstanbul 2012 sponsoru Hızlıal.com

Fuar Fuarcilik Pet ve Web

Dünyayı milyarlarca canlı ile paylaşıyoruz… Birçoğunu hiç tanımadığımız bu milyarlarca canlı arasında insanoğlunun en büyük tutkusu; kedi ve köpekler, kus ve balıklar.

Türkiye’de evcil hayvan sektörü hızla yükselen bir grafik çiziyor. 2010 yılı verilerine baktığımızda; Türkiye’deki köpek sayısının yaklaşık 997 bin ve kedi sayısının 3 milyon 45 bin olduğunu görüyoruz. Balık ve kus şayisi ise bu rakamın 4 kati olduğu öngörülüyor.

Artan kentleşme, tek hane halkı sayısının artması ve hayvan sevgisi ile henüz küçük yaşlarda tanışıyor olmamız, kedi ve köpeklerin sevgisine ve arkadaşlığına olan ihtiyacımızı artırıyor.

Hayvanlarımızın profesyonelleştirilen bakımları, profesyonel veteriner hizmetlerinin dışında nokta satıcılar, üreticiler, ithalatçılar, Otel konaklama ve ulaşım hizmetlerinde daha dikkatli daha özenli ve profesyonelleşmesi zorunluluğunu göstermektedir.

İstanbul şüphesiz birçok sektörde olduğu gibi Petshop sektöründe, hayvan sever ve diğer konularında da liderliğini devam ettirmekte.

2012 Pet İstanbul Fuarı burada kritik bir role soyunmuş durumda Kendi coğrafyasında en büyük ekonomi olan Türkiye  komşuları ile pet ürünlerinin satışında da kilit durumda bulunmakta.

Siyasal ve ekonomik  konjonktüre çevremizdeki savaşlar da eklendiğinde hepimiz için kritik çizgi olan ihracat çalışmalarımızda azalmaları ancak Uluslararası fuar ve fuarcılık anlayışı ile bir yerlere götürebiliriz.

İstanbul’daki fuarda bir çok üretici firma ve girişimciler ile tanışma fırsatı bulduk. Hem Gold Gruop olarak yeni ticari anlaşmalara imza attık hemde tek kullanıcılar ile sohbet etme, sorunlarını dinleme ve ihtiyaçlarını tespit etmek için gözlemlerde bulunduk.

Her firma ister üretici ister toptancı yada ithalatçı olsun bu alanlarda rakiplerini takip etmek ile birlikte ürünlerine kullanıcılarının bakış açısını  izlemeli.

Fuar alanları burada devreye girmekte, Istanbul artik dünya ya hitap eden fuarları yapmaya çok yakin.

Sadece Kedi ve kopek  maması üreten  14 farklı fabrika artan teknolojileriyle Kendine yetmesinin dışında Yurt dışına açılmakta.

Tahıl ambarı olan ülkemiz Kus yemi ve takviyeleri konusunda Unlu Yabancı Markaları  hem kalite hem fiyat ve sunum olarak  silmiş, büyük gözdağı vermiş durumda.

Tekstil ve imalat merkezi sayılan Türkiye’de pet aksesuarları Kafes ve Akvaryum üretiminde kaliteli işçilik, tasarım ve fiyatta üst seviyelerde.

Bu imkanlara rağmen ihracat ithalatın çok gerisinde kalıyorsa bu Uluslararası fuar organizasyonlarında eksik kaldığımız ve geliştirmek zorunda olduğumuz anlamına gelmektedir.

İsminden de anlaşıldığı gibi Ulusal Fuarcılık firması bu konun en büyük gönül veren, yatırım yapan ve emek harcayan firması olarak 2012 Fuarını neredeyse tek başına organizasyon mücadelesi verdi.

Ancak Asil Görev Hizlial.com unda sponsoru olduğu bu fuarın  gelecek senelere taşınması.

E-ticaret bu konun olmazsa olmazı. Bu sene sosyal medyada  reklam alanlarında ve 1.000.000 üyemize tanıtım ile fuar dışında ‘hediyeler para puan yükleme ve tanıtımlarla fuar alanında online olarak halkımızı fuar alanına teşvik etmeye çaba gösterdik.

Gazetemizi takip eden isine gönül vermiş  erdemli kadroların görevi bu ülkeyi Avrupa’da ve Dünyada  hatırı sayılır bir marka haline getirmek.

Bunun ilk adimi 2012 de atıldı sıra 2013’te…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 + 9 =

Yeniler

Köşe Yazıları