SAMSUN BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından yaptırılan Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi içindeki ‘Kedi Kasabası’nda 67 sokak kedisine bakılıyor. Veteriner Nurhan İşler, “Merkezimiz sokaktan toplanan hayvanlara hizmet veriyor. Burada hayvanlarımıza çok iyi bakıyoruz. Ziyarete gelenler kendi evcil hayvanlarını bize bırakmak istiyor” dedi.
Samsun BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından 2013 yılında İlkadım İlçesi Gürgendağı mevkisinde 156 dönüm arazi üzerine Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi yapıldı. Sokak hayvanları için yapılan merkez içerisine 20 dönümlük alana ayrıca ‘Kedi Kasabası’ yapıldı. Alan içerisine kedilerin tekli ya da çoklu halde tutuldukları ahÅŸap barınaklar yerleÅŸtirildi. Kediler için ahÅŸap köprü, salıncak gibi oyun alanları da yapıldı. Sokak kedileri tesise getirilerek önce kısırlaÅŸtırılıp ardından alışma dönemini geçirecekleri bölüme yerleÅŸtiriliyor. Daha sonra ise ‘Kedi Kasabası’na dahil ediliyor.
Kedi Kasabası’nda 67 kedinin bulunduÄŸunu söyleyen BüyükÅŸehir Belediyesi Veteriner İşleri Åžube Müdürü Nurhan İşler, ÅŸunları anlattı:
“Åžu anda bütün iÅŸlemleri tamamlanmış, sahiplenmeyi bekleyen 67 kedimiz var. Bizim amacımız sokaklardan toplanan hayvanlara hizmet vermek amaçlıydı. Bu çalışmamızı bu ÅŸekilde tamamladık. Ancak buradaki hayvanlarımızı sahiplendirme aÅŸamasında bize ziyaretçiler geldiÄŸinde evdeki sahipli hayvanlarını da buraya bırakma eÄŸiliminde olduklarını gördük. Çünkü onlar buranın evden daha güvenli olduÄŸunu, onların daha doÄŸal bir ortamda yaÅŸadıklarını hissettiklerinden zaman zaman hayvanlarını bize bırakmak istiyorlar. Buraya bırakabilmelerinin de ÅŸartlarını oluÅŸturduk. Bize bırakılmak istenen evcil kedilerde birinci olarak evcil hayvan kayıt defterine kayıtlı olması gerekiyor. Kayıtlı kiÅŸinin Samsun’da ikamet etmesi gerekiyor. Bu ÅŸartları yerine getirdiÄŸi durumda alabiliyoruz. Onun dışında baÅŸka il ve ilçelerden kedi kabul etmiyoruz. Türkiye’de böyle bir tesis yok. İleride yapılmaya baÅŸlanacaktır.”
