Sahnede Hayvan Sevgisi Aşılayacaklar

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Ömür Gedik, Yavuz Seçkin, Reyhan Karaca ve Tuna Arman, çocuklara hayvan sevgisi aşılamayı amaçlayan ‘Bir Dostluk Hikayesi’ oyununda hayvan kılığına giriyorlar…

Ünlü tiyatrocu Nedim Saban yönetimindeki Goody Çocuk Tiyatrosu, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde yapacağı galayla perdelerini açıyor. Çocuklarda hayvan sevgisini geliştirmeyi amaçlayan ‘Bir Dostluk Hikayesi’ adlı müzikli çocuk oyunu, öncelikle 20 ilkokulda sahnelenecek. Bir ev köpeği ile bir sokak kedisinin dostluğunu anlatan oyunda ünlü isimler, ‘fabl’lardaki hayvan karakterlerini canlandırıyor. Nedim Saban‘ın senaryosunu yazdığı oyunda; Yavuz Seçkin ‘Tilki’, Ömür Gedik ‘Karga’, Reyhan Karaca ‘Kurbağa’, Tuna Arman ise ‘Öküz’ rolünü üstleniyor. Mama üreticisi Goody’nin desteğiyle hayata geçirilen projede yer aldığı için mutluluk duyduğunu söyleyen gazeteci Ömür Gedik, sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan sorunların eğitimsizlikten kaynaklandığını savunuyor: “Bir sihirli değneğim olsa ilk yapacağım iş, okullarda hayvan hakları ve hayvan sevgisi dersinin yer almasını sağlamak olurdu çünkü hayvan sevgisi çocukken aşılanıyor. Hayvan sevgisi ile büyüyen çocuk ileride hayvanlara nasıl davranması gerektiğini, onların yaşam hakkına nasıl saygı duyacağını bilerek büyümüş oluyor.”

KÖPEĞİNİ DE GÖTÜRÜYOR

Tiyatro sanatçısı ve hayvan hakları savunucusu Tuna Arman ise ilkokullarda katıldığı söyleşilere gözleri görmeyen köpeğiyle birlikte gittiğini söylüyor. “Ben engelli hayvanlar gerçeğiyle çok geç tanıştım” diyen Arman, “Şimdi okullara kör köpeğimi de götürüyorum. Çocuklar görerek, dokunarak hayvan sevgisini öğreniyor” diyor.

ONLAR HEDİYE DEĞİL

Oyunda hırslı, Çalışkan ve iyi niyetli ‘Kurbağa’yı canlandıran şarkıcı Reyhan Karaca, “Bu dünya insanların olduğu kadar hayvanların da. Biz onların yaşam haklarına saygı duymalıyız. Burada anne-babalara da çok önemli görevler düşüyor” diyor.

TERK ETMEYİN

Ünlü şarkıcı, evcil hayvanların petshop’larda satılmasına karşı çıkarken, “Ailelerin çocuklara yaz tatili hediyesi olarak hayvan almaması gerekiyor. Bu hayvanları sıkılınca sokağa terk edemeyeceklerini de bilmeleri lazım. Hayvanlar herkese kolay alışamaz. Onların da bir ruhu, bir kalbi var” diyor.

AİLELER MESAFE KOYUYOR

Oyunda ‘Tilki’ rolünü üstlenen Yavuz Seçkin, çocuklara hayvan sevgisi aşılanmasında ailelere büyük rol düştüğünü söylüyor: “Aileler, sokak hayvanlarının zararlı olabileceğini düşünüp çocuklarını onlardan uzak tutuyor. Aslında birçok öyküde ve hikayede hayvanlar var. Bunları okuyarak büyüyoruz ama gerçek hayatta sokak hayvanlarından arındırılmış bir yaşama çekiliyoruz. Aileler ‘Hadi o orada kalsın, sen eve gel’ diyerek çocuklarla hayvanları mesafeli tutuyorlar. Okullarda bunu ders olarak vermek ve ilkokuldan itibaren hayvan sevgisini anlatmak çok önemli.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − one =

Yeniler

Köşe Yazıları