Sokak Hayvanlarına 1,5 Ton Yem

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kışın yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için vatandaşlara 1,5 ton mama ve yem dağıtıldı.

BüyükÅŸehir Belediyesi Spor Etkinlikleri AÅž yetkilileri, Cumhuriyet Meydanı’nda açtıkları stantta paketlenmiÅŸ haldeki kedi, köpek maması ile kuÅŸ yemlerini ücretsiz olarak vatandaÅŸlara verdi.

Anadolu Harikalar Diyarı’nın maskotu olan gelengilerin de katıldığı dağıtıma vatandaÅŸlara yoÄŸun ilgi gösterdi.

Özellikle çocuklar, sokak hayvanlarına vermek için mama ve yem almak için sıraya girdi.

Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri AŞ Genel Müdürü Ali Üstünel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, içinde bulunulan kış mevsiminin şartlarından dolayı sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandıklarını dile getirdi.

Üstünel, hem sokak hayvanlarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek, duyarlılıklarını artırmak hem de hayvanların aç kalmalarının önüne geçmek için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Yaklaşık 1,5 ton yiyecek dağıttıklarını anlatan Üstünel, “Sokak hayvanlarının da bizler kadar yaÅŸam hakkı var. YaÅŸamlarının devamı için bizim desteÄŸimize ihtiyaçları var. 200 gram paketlere mama ve yiyecekleri hazırladık, ücretsiz olarak dağıtıyoruz. VatandaÅŸların ilgisi güzel. İnÅŸallah sokak hayvanlarının yaÅŸam standartlarının daha da iyileÅŸtirilmesini saÄŸlarız” diye konuÅŸtu.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Yeniler

Köşe Yazıları