‘Takip Et’ ile köpeğiniz fazla uzaklaşamaz!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

IMG_2140

HPC-Bulut Bilişim A.Ş. Bilişim Teknolojileri Proje Müdürü Yunus Bal, 22-25 Eylül’de Petzoo Türkiye Fuarı’nda yerini alarak, ‘Takip Et’ isimli cihazı tanıttı.

iBeacon teknolojisi kullanılarak oluşturulan bu cihazı bir eşyaya, evcil hayvanınıza veya çocuğunuzun cebine koyarak, uygulama üzerinden belli bir mesafeyi ayarlayarak çalıştırıyorsunuz. Cihaz açık alanda 50 metreye, kapalı alanda da 30 metreye kadar haber verebiliyor.

Yunus Bal kendi ikiz çocuklarını takip etme sorunsalından yola çıkarak geliştirdiği aygıtın çalışma şekli  ile ilgili şu bilgileri verdi:

”Ürünümüzü yeni çıkarttık. Siz cihazı panik moduna geçirdiğinizde,  ayarladığınız mesafeyi geçtiğinde cihaz etrafındaki kişilere mesaj gönderiyor. ‘Ben kayboldum, sahibime yardımcı olur musunuz?’ diyor. Sonrası da artık yardımsever insanların inisiyatifine kalmış.Vakti varsa uygulamada sizi arayabilir, yoksa da yardımcı olamayacak kişi butona basarak konumunu bildirebilir. Dolayısıyla siz son görüldüğü nokta olarak kullanıcıdan bilgisini alıyorsunuz. Böyle bir altyapı üzerinden geliştirildi.

Yunus Bal cihazın dış şartlara uyumluluğunu test etmek için cihazı bir bardak suda beklettiklerini, suyun içinde bile çalışmaya devam ettiğini ancak bir hafta sonra su geçirdiğini ifade etti.

Takip et cihazının garanti süresi 2 yıl. Cihazın pil ömrü 2 yıl.

takip et

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen + 7 =

Yeniler

Köşe Yazıları