Balık İsimleri 2022: Akvaryum Balıklarına Verilebilecek İsim Önerileri

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Evcil hayvan sahipleri aileye yeni katılan dostları için en güzel isimleri vermeyi istiyor. Rengarenk pulları minik ve sevimli halleri ile akvaryum balıkları için birbirinden güzel isimler bulunuyor. Rengine ve karakterine göre isim vermeyi düşünenler için hazırladığımız balık isimleri ile ilgili içerikte akvaryum balıklarına verilebilecek isim önerilerini bulabilirsiniz.

Yaşam şekilleri ve özellikleri ile balıkların sayısız türleri bulunuyor. Yenen balık türlerinin yanında akvaryum veya fanuslarda beslenebilecek balık çeşitleri de var. Akvaryumda balık bakmak isteyenler yeni aile üyelerine verecekleri ismi seçerken özen gösteriyor.

Balık İsimleri

Balıklarının rengine ve özelliklerine göre isim vermek isteyenler için pek çok seçenek bulunuyor. Akvaryum balıklarına verilebilecek isim önerileri;

-Afacan
-Arşimet
-Arsız
-Aslan
-Badem
-Badi
-Bambam
-Boncuk
-Bıcırık
-Bıdık
-Bingo
-Brütüs
-Büdü
-Buğu
-Bulut
-Can
-Casper
-Cesur
-Dobi
-Doli
-Dost
-Düşes
-Fındık
-Fırfır
-Haylaz
-Hımbıl
-Hınzır
-Hugo
-Kıvrak
-Kral
-Köpük
-Lolipop
-Lord
-Maço
-Mahmur
-Melek
-Miço
-Minnak
-Narin
-Rocky
-Sezar
-Simbat
-Süslü
-Şeker
-Şıpıdık
-Tombiş
-Yabani
-Zıpzıp
-Zümrüt

Bakımı Kolay Akvaryum Balıkları ve Özellikleri

Zebra balığı

Zebra balıkları en az 5 kişilik gruplar halinde yaşamaktan mutluluk duyarlar. 19 litrelik küçük akvaryumlarda yaşayabilirler ancak hareket kolaylığı sağlamak için biraz daha büyük bir akvaryum tercih edebilirsini. Bu balıklar için 18 ila 25 derece arasında bir sıcaklık sağlamanız ve bir filtre almanız gerekir.

Tetra balığı

Tetralar yeni başlayanlar için harika bir balıktır. Canlı, renkli ve aktif oldukları için izlemesi çok eğlencelidir. Çok küçük oldukları için akvaryumunuza birçok tetra balığı alabilirsiniz. Diğer balık türleri ile iyi anlaşırlar. Tetralar için akvaryum ısıtıcısı ve filtre almalısınız. Ayrıca tetralar bol bitkili akvaryumlardan hoşlanırlar.

Lepistes balığı

Lepistesler çok üreyen balıklardır bu yüzden büyük bir balık ailesi istemiyorsanız aynı cinsiyetten olanları seçin. Erkek lepistesleri dişilerden canlı renkleri ve büyük yüzgeçleri sayesinde ayırt edebilirsiniz.Akvaryumunuzda her lepistes balığına 4 litre su düşücek kadar yer olduğuna emin olun. Bu balıklar 10 ila 27 derecelik sıcaklıkta yaşayabilirler. Akvaryumun suyunu haftada bir kere değiştirmeniz gerekir.

Melek balığı

Melek balıkları toplu halde yaşamayı severler ve diğer balıklarla huzur içinde yaşıyabilirler. 15 cm boyuna ulaşabilecekleri için 75 litreden küçük akvaryumlarda tutulmamalılar.Yetişkin melek balıkları saldırgan olabileceğinden genç, küçük balıkları yetişkin melek balıklarının olduğu akvaryumlara sokmayın.

Japon balığı

Japon balıkları diğer tropikal balıklardan farklı olarak ısıtıcıya ihtiyaç duymazlar. Yalnız japon balığı aldığınızda akvaryumunuza başka balık türleri koyamayacağınızı bilmelisiniz.Japon balıkları oldukça büyüyebilirler. Bu yüzden iyi bir filtreye ve en 75 litrelik bir akvaryuma ihtiyacınız olacaktır.

Vatoz balığı

Vatoz balıkları akvaryumun yanlarındaki ve altındaki alglerle beslenirler. Yani akvaryumunuzu temizlemeye yardımcı olurlar.Kendi hallerinde huzurlu balıklardır. Saklanabilecekleri bir mağaraya ya da yoğun bitkili bir alana sahiplerse daha rahat hissederler. Diğer balıkların artıklarıyla beslenseler de diyetlerini tamamlamak için ara sıra yosun vermeniz gerekebilir.

Kaynak: MİLLİYET

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları